20.3 C
תל אביב
22 בדצמבר 2024
ליכודניק
אהוד ברק ברח עכשיו מטראמפ
בארץ

אהוד ברק ברח עכשיו מטראמפ

עליית טראמפ ומכירת חברת הרוגלה של ברק , המהלך הוצג כאקזיט, אבל בפועל ברק פשוט בורח מאימת טראמפ, תחת ממשל ביידן ברק חיסל את יריביו, וקיבל דלת פתוחה בארה”ב של ביידן.

אהוד ברק, ביידן, ו”פגסוס”: פוליטיקה, טכנולוגיה ואתיקה

 האם מדובר במאבק ערכים או משחק אינטרסים?

החלטת ממשל ביידן לחסום את פעילותה של חברת NSO הישראלית, מפתחת תוכנת “פגסוס”, עוררה הדים לא רק בתחום הטכנולוגי, אלא גם ביחסים הדיפלומטיים בין ישראל לארה”ב. לצד האיסור הזה, עלתה טענה כי ממשל ביידן תומך בחברה אחרת המנוהלת על ידי אהוד ברק, ראש ממשלת ישראל לשעבר. הסיפור הזה מצית שאלות כבדות משקל: האם מדובר במאבק על אתיקה והגנה על זכויות אדם, או שמא במשחק אינטרסים פוליטי וכלכלי?

המאבק ב”פגסוס” והמשמעויות האתיות

“פגסוס” היא סמל לטכנולוגיה רבת עוצמה שנויה במחלוקת, המסוגלת לחדור למכשירים ניידים ללא ידיעת המשתמש. הדיווחים על כך שהתוכנה שימשה לריגול אחרי עיתונאים, פעילים פוליטיים ואנשי ציבור גרמו לממשל ביידן להכניס את NSO לרשימה השחורה. ההחלטה הזו נועדה להגן על ערכי פרטיות וזכויות אדם, אך היא גם הדגישה את האתגר של מציאת איזון בין ביטחון לאומי לבין זכויות הפרט.

ברק, ארה”ב וטכנולוגיות מעקב

אהוד ברק, דמות מרכזית במערכת הביטחון והפוליטיקה הישראלית, הפך בשנים האחרונות לשחקן משמעותי בעולם הטכנולוגיה. ההאשמות לפיהן ארה”ב עובדת עם חברה בבעלותו מעלות סימני שאלה בנוגע לשיקולי הממשל האמריקאי. האם ברק מייצג פתרון “אתי” יותר לשימוש בתוכנות מעקב, או שמא קשריו האישיים והפוליטיים משחקים כאן תפקיד מרכזי?

שיקולים פוליטיים וכלכליים

מעורבותה של חברה ישראלית בבעלות דמות בכירה כמו ברק, לצד איסור על חברה מתחרה כמו NSO, מציירת תמונה מורכבת של יחסי ארה”ב-ישראל. האם האיסור על NSO נובע באמת ממניעים אתיים, או שהוא קשור גם לשיקולי תחרות כלכלית ומדינית? שיתוף הפעולה עם חברה של ברק עשוי לאותת על שינוי אסטרטגי ביחסים עם ישראל, תוך חיפוש אחר שותפים שקרובים יותר לעמדות האמריקאיות.

סיכום: איזון בין ביטחון לאומי לאתיקה

המאבק על טכנולוגיות המעקב אינו רק מאבק טכנולוגי, אלא גם ערכי ופוליטי. השאלה המרכזית היא כיצד ניתן להבטיח שימוש אחראי בטכנולוגיות מעקב, תוך הגנה על פרטיות וזכויות אדם. השפעתו של ברק על המערכת, כמו גם החלטות ממשל ביידן, עשויות להכתיב את עתיד תחום הריגול הדיגיטלי, הן מבחינה אתית והן מבחינה גיאופוליטית.

הקשר בין אהוד ברק וג’ו ביידן והשפעתו על עתיד החברה של ברק בתקופת ממשל טראמפ, הוא נושא שמעורר שאלות מעניינות על יחסי כוח, פוליטיקה עסקית, ודינמיקה גלובלית.

ברק, ביידן ומכירת החברה: מה עומד מאחורי ההחלטה?

אהוד ברק נחשב לדמות פוליטית מרכזית וידיד קרוב של ג’ו ביידן, עוד מתקופת כהונתו של האחרון כסגן נשיא בממשל אובמה. הקשר הקרוב ביניהם עשוי היה להוות נכס עבור ברק בתקופה שבה ביידן כיהן בתפקידים מרכזיים בממשל. עם זאת, עלייתו של דונלד טראמפ לנשיאות, לצד יחסי הקרבה המורכבים בין טראמפ לישראל, יצרה מציאות חדשה שבה הקשרים האישיים של ברק עם ביידן עשויים היו להפוך מנכס למעמסה.

חשש מממשל טראמפ: ההחלטה למכור את החברה

ברק, שהיה מודע היטב לסיכונים הפוליטיים, הבין שממשל טראמפ עשוי לראות בקשרים בינו לבין ביידן חיסרון, במיוחד אם יעלה חשד שהחברה שבבעלותו מקיימת קשרים עמוקים עם גורמים אמריקאיים המזוהים עם המפלגה הדמוקרטית. טראמפ, שנטה להעניק עדיפות לחברות ולגורמים פוליטיים שהיו מזוהים עם מחנהו, עשוי היה לפעול לעצירת העבודה עם החברה של ברק, או אף להפעיל עליה סנקציות כמו אלו שהופעלו נגד NSO.

ייתכן שזה מה שהוביל את ברק להחלטה האסטרטגית למכור את החברה או להעביר את פעילותה לגורמים אחרים. המהלך הזה אפשר לברק להימנע מעימות ישיר עם הממשל האמריקאי בתקופה של חוסר יציבות פוליטית, והבטיח שהחברה תוכל להמשיך לפעול מבלי להיות מזוהה ישירות עם קשרים פוליטיים שיכולים להזיק לה.

ממשל טראמפ: תחרות או סגירת דלתות?

חשוב לציין שממשל טראמפ היה ידוע בכך שהפעיל גישה תקיפה כלפי חברות טכנולוגיה שאיימו על האינטרסים האמריקאיים או לא התיישרו עם מדיניותו. אם החברה של ברק אכן נתפסה כקשורה לממשל ביידן או לאג’נדה הדמוקרטית, הסיכון הפוליטי והכלכלי היה משמעותי. ברק, כאיש עסקים וכפוליטיקאי מנוסה, כנראה הבין זאת ופעל בצורה שתבטיח את שרידות החברה בשוק הבינלאומי.

סיכום: אסטרטגיה של הישרדות והמשכיות

מכירת החברה של אהוד ברק בתקופת טראמפ נראית כהחלטה אסטרטגית שנבעה מהבנה עמוקה של הדינמיקה הפוליטית והסיכונים הגלומים בקשריו הקרובים עם ביידן. ברק נקט בגישה של שמירה על אינטרסים עסקיים תוך הימנעות מעימות ישיר עם ממשל עוין. השאלה האם מהלך זה נועד לשמר את הקשרים לטווח הארוך או לשדר מסר של ניתוק זמני דורשת מחקר נוסף, אך היא מדגישה את האופן שבו פוליטיקה ועסקים משתלבים במרחב הבינלאומי.

 

 

 



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

אולי גם זה יעניין אותך

רעיון האוטונומיה – מז’בוטינסקי לבגין ושמיר

עינר אביב

המלחמה המוניציפלית – חלק ב׳

עובד קראוס

השיטה ע”פ דרוקר : נתניהו אשם גם אם יוכח שהוא זכאי.

אריק זיו ויזר

נחתם הסכם בין ישראל לבחריין ומזכר הבנות לשיתופי פעולה

דניאל נחמיה

המציל נפש אחת כאילו הציל עולם שלם

מערכת ליכודניק

התזמון של הנגבי

אריק זיו
דילוג לתוכן