פרשת "בחקותי" – הברכה שבקללה
einaraviv
"וַהֲשִׁמֹּתִי אֲנִי, אֶת-הָאָרֶץ; וְשָׁמְמוּ עָלֶיהָ אֹיְבֵיכֶם, הַיֹּשְׁבִים בָּהּ. לג וְאֶתְכֶם אֱזָרֶה בַגּוֹיִם, וַהֲרִיקֹתִי אַחֲרֵיכֶם חָרֶב; וְהָיְתָה אַרְצְכֶם שְׁמָמָה, וְעָרֵיכֶם יִהְיוּ חָרְבָּה".
פרשת בחקותי המסיימת את ספר ויקרא ,פותחת בברכה קצרה, אם ילך העם בחוקות ה' ואת מצוותיו ישמור ויעשה אותן, יזכה בברכה כלכלית, בטחון ושלום. בקללות יש פירוט נרחב אם לא ישמע העם תאבנה עליו 48 קללות מחרידות לב. אחת מהקללות היא הגליה גרוש מן הארץ, אומר הקב"ה ״ושממו עליה אויביכם היושבים בה״, מה הקללה בכך שהארץ תהיה שוממה כאשר היא בידי האויבים שלנו? אם הם היו נהנים מפריה ומטובה זה היה עונש גדול יותר עבורנו. אם האויבים היו גרים בארץ ונהנים חס ושלום זו הייתה קללה גדולה הרבה יותר.
כאשר הקב"ה אומר לנו ״ושממו עליה אויביכם…״זו בעצם ברכה עבורנו. ממש כמו לבטל כרטיס אשראי שנגנב כדי שהשפע המיועד לנו לא יגיעל גנב - הגזלן. גם כשחוטאים והקדוש ברוך הוא מעניש ומגרש אותנו מהארץ, הוא מבטיח לנו שהוא ישמור על הארץ בשבילנו והוא לא ייתן לאויבים שלנו ליהנות ממנה. בכל הגלויות שהיו בארצנו, אינה מקבלת את אויבינו זו בשורה טובה לעם ישראל שלא האירה פניה לאף עם זר, ככל שניסו ליישבה לא עלה בידם לקומם את הריסותיה ולהפריח את שממותיה" וְאַתֶּם הָרֵי יִשְׂרָאֵל, עַנְפְּכֶם תִּתֵּנוּ, וּפֶרְיְכֶם תִּשְׂאוּ, לְעַמִּי יִשְׂרָאֵל, כִּי קֵרְבוּ, לָבוֹא"( יחזקאל ל"ו ,ח').
הארץ לפני 150 שנים בתקופת האימפריה העותומנית, הייתה שוממה עזובה ונזנחת עד שבאו בניה בתקופת העליות הראשונות, הארץ החלה לפרוח ולהאיר את פניה לבנים המקוריים שלה.
אז מתחילים גלי עליה ערבית מכל רחבי המזרח התיכון אל תוך הארץ, התעצמו ככל שהתפתחו אפשרויות הפרנסה והמחיה. לפיכך יהיה בלתי-הגיוני ובלתי סביר בעליל, להמשיך ולטעון לקיומו של "עם ערבי היושב על אדמתו מזה " אלפי שנים". לעולם הארץ הזו לא תאיר פניה לאף עם, אלא רק לבניה עם ישראל.
שבת שלום ומבורך
אלי כהן מירושלים בירת ישראל לנצח
פוסטים קשורים
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026
הזמן אוזל: הליכוד בדרך למירוץ נגד השעון
13 במאי 2026