ערוצי התרעלה כבר השתילו לנתניהו קוצב לב.
במהלך השבת נפוצו ידיעות על כך שראש הממשלה נתניהו פונה בדחיפות לבית החולים שיבא, ונפוצו שמועות כי הושתל לו קוצב לב. עלו ספקולציות האם נתניהו יזדקק לצנתור או אפילו להחלפה זמנית בשל נבצרותו. החדשות הללו הגיעו ממה שיש המכנים "ערוצי רעל", שגרמו לדאגה ולספקנות. נראה שערוצים 12 ו-13, במיוחד, סטו מהמסלול.
מטירת כרמל ועד רמלה לוד, ראש העין, דימונה, אשדוד, אשקלון ותל אביב, הבחירות המוניציפליות הקרבות הביאו את היריבויות המקומיות לקדחת, ולעתים עיוותו את המציאות. האמת, עם זאת, נותרה חמקמקה.
בראש העין, למשל, מפלגת הליכוד בראשות חנוך עוז נכשלה כישלון חרוץ בבחירות הקודמות. עם זאת, חנוך הוא שוב המועמד המוביל מטעם המפלגה. לאחר שהצליח לאחד את הסניף ואת ועד העירייה, חנוך יעמוד בראש הרשימה, בתקווה שהפעם יצליח.
בדימונה, אבי בן זיקרי, אבי חבר מרכז הליכוד, מתמודד באופן עצמאי מול ראש העיר בני ביטון. אין ספק שהבחירות בדימונה מאתגרות, ותוצאות הבחירות הקודמות מצביעות על מרוץ צמוד. כעת נותר לראות אם בני ביטון למד מטעויות העבר ומוכן טוב יותר לבחירות הפעם.
ברמלה מתנהל מאבק בין ראש העיר המכהן מיכאל וידאל לבין ראש העיר לשעבר יואל לביא. שני המועמדים מציגים סקרים המראים כי הם מובילים, מה שמקשה לחזות את התוצאה. הקרב ברמלה הוא קרב שיש לצפות בו מקרוב.
באשדוד, מועמד הליכוד, לסרי, נתקל בהתנגדות מצד ברק סרי, שנותן לו להתמודד על כסאו.
למרות שזה אולי נראה אבסורדי שספר תנ"ך יישרף בשבדיה, אי אפשר שלא להבחין ברדיפות היהודים בתל אביב. יש תחרות בין המועמדים לעיריית תל אביב מי יטריד יותר את סמלי הדת היהודית, בין אם מדובר בפגיעה בדוכני תפילין או במניעת תפילת יהודים. ההסתה והשנאה כלפי בעלי אמונות שונות מזכירות את גרמניה שלפני מלחמת העולם השנייה. אם זה יימשך, אפשר לחזות בסצנות דומות לאלה שבצרפת או אפילו בליל הבדולח בתל אביב.
בכל הנוגע לרפורמה המשפטית, פיני בדש משמש דוגמה למי שהבין שהגיע הזמן לפרוש. לאחר ניצחון דחוק בבחירות הקודמות, החליט שלא להתמודד הפעם. למרות שהתבטא נגד הרפורמה המשפטית, הוא הודה כי בג"ץ פסק נגדו חמש פעמים, והוא לא ציית להוראותיהם. זה מעלה את השאלה מה יקרה למי שיש לו פחות זכויות יתר שמפר את פסיקות בג"ץ.
עם תחילת השבוע יש להעביר חקיקה שמטרתה לצמצם את עילות הסבירות. עם זאת, קיים סיכון של הפיכה צבאית שקטה, כאשר הממשלה עומדת בפני סרבנות פוטנציאלית. המבחן של שר הביטחון כעת הוא האם הוא ייכנע למי שיסרב לציית. חשוב מאוד לא להיכנע לסירוב, ועל שר הביטחון להפגין מנהיגות ולהודיע שמי שיסרב לא ייקרא לשירות. הראשון להיות מודח צריך להיות בנו של דן חלוץ, ממנהיגי המרד, שישמש דוגמה בכך שיסיים את שירותו לאלתר.
לסיכום, דמוקרטיה לא יכולה לשגשג כאשר טייסים מחליטים אילו חוקים יעברו. המצב מחייב עמדה בלתי מעורערת ומסר ברור שיש גבול למה שיהיה נסבל. אם הממשלה לא תיכנע לסירובים, היא תצא מהמשבר הזה חזקה יותר.
פוסטים קשורים
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026
הזמן אוזל: הליכוד בדרך למירוץ נגד השעון
13 במאי 2026