טראמפ הפסיד, והדמוקרטים לא ניצחו !
לצערי טראמפ לא נבחר אבל אני מוכרח להדגיש באותה מידה שהתבררו שתי עובדות מהותיות : האחת - טראמפ הפסיד אבל המפלגה הרפובליקנית ניצחה. למרות שהפרשנים הישראלים תומכי המפלגה הדמוקרטית הסבירו לנו כי אלו בחירות של סוף עידן המפלגה הרפובליקנית. קהילות רבות של אפרו אמריקנים, היספנים והרבה יותר יהודים הצביעו הפעם לרפובליקנים. מבחינה דמוגרפית זהו העתיד.
במקביל, הגורם הפרוגרסיבי משתלט על המפלגה הדמוקרטית והדבר רע לא רק לארצות הברית אלא בייחוד לישראל. אבל מתברר כי גם הקהילות האלה יותר חכמות לא רק מאותם קולות פרוגרסיבים אלא גם מהפרשנים בהדי גרועים שלנו.
מתברר כי בקהילות האלו פשוט הצביעו לנציגי המפלגה הרפובליקנית בצורה גורפת והם סמל לעתיד לבוא משום שאם המדמה הזאת תימשך ביידן עשוי להיות הנשיא האחרון של המפלגה הדמוקרטית להמון שנים משום שאותן קהילות סולדות מאותם אנרכיסטים.
לאורך הקדנציה של טראמפ ראינו את השמאל הקיצוני בארצות הברית מלבה את אש האלימות במחאות. תמיד ניסו להנחיל לנו ההנחה כי הימין אלים והשמאל עדין, אך היום יותר מתמיד אנחנו יודעים שהשמאל אלים בכל קנה מידה. אפילו בתוצאות הבחירות, הימין תמיד קיבל את הכרעה בקלפי, השמאל מעולם לא.
בואו לא נשכח : כאשר התכוננו לתוצאות הבחירות בארה"ב ראינו מדינה מתגוננת. חנויות ועסקים מיגנו את עצמם כנגד וונדליזים לליל תוצאות הבחירות.
והרי זה פלא : טראמפ הפסיד ואף חנות לא נבזזה ולא ראינו את אלו שיצאו להפגין כנגד זיוף הבחירות למרות שהם מאמינים שהבחירות זויפו. הם לא הבעירו את ארה"ב כמו שעושים האנרכיסטים.
דרוג האשראי
התברר כי כל הנבואות התבדו : גנץ, לפיד, בנט ודומיהם אמרו לנו שמדיניות הממשלה, בייחוד מדיניות שר האוצר וראש הממשלה, יביאו להורדה בדירוג האשראי של מדינת ישראל.
התברר כי העמידה של שר האוצר מול הפקידות הבכירה שלו כולל היועץ המשפטי המדליף, הייתה במקומה.
קצת מדהים כיצד כאשר התברר כי הדרוג של מדינת ישראל נשאר על כנו, מיד לפיד קפץ ואמר בזכותו, גנץ שרק לפני שבועיים נתן הערכה כי הדרוג ירד השבוע התברר כי הוא כרגיל מברבר עצמו לדעת.
פוסטים קשורים
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026
הזמן אוזל: הליכוד בדרך למירוץ נגד השעון
13 במאי 2026