הפטרת שבת וחול המועד סוכות
einaraviv
אלי כהן, מועמד למחוז ירושלים בליכוד, עם פרשת השבוע בחג הסוכות
שבת חול המועד סוכות-אחרית הימים״, ״מלחמת גוג ומגוג״
הפטרה זו לקוחה מספר יחזקאל (ל”ח יח – ל”ט טז) ועוסקת במלחמת גוג ומגוג.
הנבואה המפורסמת ביותר, אשר מצד אחד עוסקת בהשמדת העולם הבלתי-מושלם הקיים, אותו מאבק ברוע, במחיר הדמים הכבד של ניצחון האלוקים על האדם, בשר ודם.
הקב”ה בעצמו מתייצב להילחם כנגד אויבי ישראל, והוא משתמש באמצעים על-טבעיים לא קונבנציונליים – סוג של “מלחמה גרעינית”, שיש בה הכל ובין השאר: רעש אדמה גדול, בקנה מידה המזעזע לחלוטין את סדרי הטבע ויוצר מהומה רבתי של מלחמת כולם נגד כולם : ״וחרב איש באחיו תהיה” מבחינות אלו, תיאורי הנבואה ביחזקאל וזכריה הם דומים שקראנו ביום הראשון של חג הסוכות. הסיבה שקוראים את זו שבזכריה ביום הראשון של חג הסוכות ואת זו של יחזקאל הנביא בשבת חול המועד סוכות. בנבואת זכריה הנביא חג הסוכות מוזכר במפורש.
ששתי ההפטרות נקראות בחג הסוכות ועוסקות במלחמת עולם אדירה, שאמורה להתרחש לעתיד לבא, “ביום ההוא”. זו בעצם אותה מלחמה שתיאורים שונים לה אצל שני נביאים.
המלחמה על ירושלים, המתוארת ע״י זכריה הנביא, היא מלחמת חורמה של אומות העולם, שאינם רוצים שישראל ישבו לבטח בארצם ומערערים על ריבונות עם ישראל על ארצו וזכותו לחיות בארץ ישראל. הגויים הללו טוענים שארץ ישראל שייכת להם ורוצים בכוח הזרוע לכבוש אותה ולסלק את עם ישראל מארצו. במוקד מלחמת עולם זו. בכך, זכריה מתנבא שתהיה לגויים אלו תבוסה קשה וכמובן בהתערבותו של ה׳. זה משתלב בתוכן הכללי של ספר זכריה שמתנבא על גאולת בית המקדש השני. אבל גם על גאולת אחרית הימים. מלחמת גוג ומגוג היא מלחמה על קידוש שם שמים, והמאבק בגויים שעולים על ירושלים למלחמה היא מלחמה על קידוש השם.
זיקת ההפטרות הללו לחג הסוכות היא:
הסוכה נותנת הגנה ומחסה לאדם מחום, מקור ומגשם. היא משמשת גורם מציל ומגן, כענני כבוד, מכל מה שמזיק מאז יציאת מצרים ותמשיך עד למלחמת אחרית הימים. הקב”ה ממשיך ומתמיד בפרישת סוכתו על עמו ישראל: “כי יצפנני בסכה ביום רעה יסתרני בסתר אהלו”. סיומה של מלחמת גוג ומגוג אמורה להיות בימי חג הסוכות.
מועדים לשמחה.
אלי כהן ירושלים לנצח
פוסטים קשורים
ליכודניק משתתף בצערו של יעקב ברדוגו על פטירת אימו
18 במאי 2026
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026