19.9 C
תל אביב
24 בנובמבר 2024
ליכודניק
ברקסיט כהזדמנות
בארץ דעות

ברקסיט כהזדמנות

היום בו בריטניה תחליט באמת לצאת מהאיחוד האירופי הוא היום שבו לה ולישראל יהיו הזדמנויות ענקיות אותן חבל לבזבז

משיחות עם חברים בריטיים וממעקב אחרי התקשורת הבריטית מצטיירת תמונה שכלל אזרחי בריטניה, ואין זה משנה אם הם בעד ברקסיט או מתנגדים לו, חוששים מפני העתיד. צריך לשים לב לעובדה כי התחזיות הפסימיות שמות בצל את התחזיות האופטימיות לגבי יציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי. הדבר מרתק בעיני : שהרי, מדובר באומה שרוב אוכלוסייתה עשתה מעשה היסטורי יוצא דופן, אולי הפכה את שעון ההיסטוריה, והחליטה להחזיר לעצמה את הריבונות ואת המשילות ובעיקר היא שמה דגש על כך שהדמוקרטיה היא לא דבר שניתן לוותר עליו בקלות. בייחוד לא בעבור ביורוקרטים אירופים.

ברוח זאת אני מבקש להציע לראות בברקסיט כהזדמנות. החל מהיציאה בריטניה לא תהיה תלויה יותר באחרים אלא רק בעצמה. זאת בעצם תהיה שעתה היפה ביותר לא במלחמה קונבנציונאלית אלא בכך שלאחר שהיא תחזיר לעצמה את הגבולות הלאומיים שלה היא תוכל לבנות את הכלכלה שלה מתוך בריטניה, ברוח בריטית וכאשר בריטים מעצבים את העתיד שלהם.

התסריט שמספרים לעם הבריטי, ולעולם כולו, שיציאה ללא הסכם ב – 31 באוקטובר 2019 תוביל לכאוס. המציאות היא שלא מעט תחזיות לגבי כאוסים לאורך ההיסטוריה התבררו כתחזיות בדויות. כך למשל, לקראת ה- 1 בינואר 2000 השיח בעולם כולו נסב על באג 2000 שכזכור נסתיים בלא כלום.

בריטניה יכולה לחתום על הסכמי סחר חדשים אשר יבהירו לאיחוד האירופי שעתידה עוד לפניה. למעשה, כל מדינות העולם, להוציא את מדינות האיחוד האירופי, יכולות ליצור מפנה לגבי עתידה הכלכלי. שכן, בריטניה שמאז תאצ’ר הוכיחה שוב ושוב שיש מה להציע לעולם כולו על ידי יצוא ממנה ויבוא אליה.

בריטניה יכולה להתגבר על משבר העזיבה על ידי הסכמי סחר שבהם היא תשווק לעולם או מוצרים חדשים או שתגלה מקומות חדשים לסחור עימם. אחת השיטות יכולה להיות קביעה של שורת הסכמי סחר חופשי שבהם יבוטלו המכסים ומיסי היבוא עם מדינות משמעותיות בעולם ובהן ארה”ב, קנדה, אוסטרליה, מדינות באפריקה, מדינות בדרום אמריקה ומדינות באסיה. שהרי, אחד הטיעונים שחוזרים שוב ושוב על ידי מתנגדי הברקסיט הוא שייווצר סוג של כאוס וממחסור במוצרים חיוניים עם העזיבה. הסכמים שכאלו עשויים להעלות את בריטניה מחדש על דרך המלך בתקופה קצרה יחסית.

 

לפני 71 שנים נאלצה בריטניה להחזיר את המנדט על ארץ ישראל לאחר מאבק של התנועה הציונית נגדה. סיום המנדט הוביל להקמת מדינה יהודית היא מדינת ישראל. שמונה עשורים לאחר מכן הכלכלה הישראלית היא מהכלכלות המצליחות בעולם והיא מצטיינת ביצוא למדינות אחרות. יש המון מה להציע לבריטניה במונחים של קשרים בין מדינות : היי טק, סייבר, חקלאות, מדע וטכנולוגיה.

הישראלים מאוד אוהב את בריטניה וישמחו לתת מעצמם עבור הצלחתה. במובן מסוים הסכם סחר בין שתי המדינות שלאחר ברקסיט יכולים להוות סגירת מעגל היסטורית : אם פעם נלחמנו האחד בשני הרי ששיתוף פעולה כמו שציינתי יכול להעצים את שתי המדינות בצורה שתיטיב מאוד עם אזרחיהן.

אנחנו מחכים לאות הפתיחה.

 

אלי ורד חזן הוא מנהל אגף קשרי חוץ של תנועת הליכוד



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

אולי גם זה יעניין אותך

פרשת יתרו –” והייתם לי סגולה מכל העמים”

אלי כהן

בג”צ כופר בשלטון החוק

זאב בן-יוסף

עצמאות 65 : בין חזונו של הרצל לבין עצמאותנו האישית

אלי חזן

מכתב גלוי לראש הממשלה

אריק זיו ויזר

איך נפלו גיבורים…. או לחילופין קינת עיתון הארץ על אובמה

אריק זיו ויזר

פה קבור הכלב מאת:עומר דוסטרי

אריק זיו ויזר
דילוג לתוכן