19.9 C
תל אביב
24 בנובמבר 2024
ליכודניק
הקולוניאליזם החילוני מכה שוב
דעות

הקולוניאליזם החילוני מכה שוב

פרויקט “תל-אופן” בתל-אביב, הוא אחד מהפרויקטים החברתיים, היותר מבורכים שהוקמו לאחרונה במדינת ישראל. מדובר בפרויקט המאפשר השכרת אופניים במסלול יומי, חודשי או שנתי ומנגיש את ספורט רכיבת האופניים בעיר כולה.

 

 

הדבר תורם, כמובן, הן לבריאות האזרחים והן לכושר הגופני שלהם וכמו כן, מוריד את כמות זיהום האוויר בכבישים ואף חוסך תאונות דרכים מיותרות.

 

אך לאחרונה, לצערינו, אנו עדים לניסיונות פוליטיים, ציניים ודורסניים, המנסים להכפיף על המדינה היהודית-דמוקרטית, את האג’נדה הקולוניאליסטית-החילונית-קיצונית.
זה לא מתחיל מהיום ולא מאתמול. ארגון “ישראל חופשית”, לצד מפלגות השמאל בישראל: “קדימה”, “העבודה” ו”מר”צ”, תמכו ותומכים באופן חד משמעי בהפעלת תחבורה ציבורית בשבת, המהווה פגיעה קריטית ואנושה בסטטוס קוו – אותו הסכם דק ועדין, המחזיק את הקשר בין יהודים חילוניים ליהודים דתיים וחרדיים.
הניסיונות של ארגונים ומפלגות אלו אמנם נכשלו כישלון קולוסאלי, עד כה, אך עדיין מרחפים כעננה מאיימת על ההרמוניה בין האוכלוסייה הדתית והחילונית, במדינת ישראל.
לכף הצטרף השבוע, ראש עיריית תל-אביב, רון חולדאי, שכנראה מכין את עצמו לקראת הבחירות ומונע מאינטרסים פופוליסטיים וצרי אופקים, והתכוון להפעיל את המיזם ביום כיפור עצמו.

 

הנה כי כן, בתכנית שנקראת “סאב-טקסט”, באתר “גלובס”, השתוממו המנחים, ניר קיפניס ולילך ויסמן, על ההתנגדות העזה ליוזמה של חולדאי – פתיחת השירות ביום כיפור.

פתחה הגברת ויסמן והשוותה את שירות ה – V.O.D “האוטומטי”, להשכרת האופניים בתל-אביב. המשיכה ויסמן וזעקה “צביעות”. היא שוב השוותה בין הרמזורים המהבהבים ברחובות, המכונת כביסה שעובדות (כנראה אצלה בבית) והמקרר בהתאם.
אלא שהשוואה זו היא תרתי תסתרי. מכיוון שאופציית ה-V.O.D  שייכת, כמובן, לחברה פרטית, כמו גם המקרר והמכונת כביסה שברשות הגברת ויסמן ואילו “תל-אופן”, הוא שירות ששייך ל”רשות לפיתוח כלכלי” בתל-אביב, משמע – שירות ציבורי לכל דבר ועניין. רמזור, כמובן, אינו קשור לשירות הציבורי, אך גם אם נכליל אותו בהגדרה זו, הרי שמדובר בפיקוח נפש המציל חיים.

לא זאת אף זו, הצמד ויסמן את קיפניס התגאה בחילוניות הגאה שלהם, תוך כדי סיפורי חוויות מיום כיפור, הכוללים “זיפזופ עצבני בטלויזיה והשכרת סרטים”.
מלבד, כמובן, פגיעה גסה ברגשי הציבור הדתי שחלקו בוודאי ראה את התכנית, מדובר באובדן מוחלט ועצוב של הזהות היהודית, המעוצבת בחלקה וברובה, מהמסורת היהודית-דתית. אמנם זה ללא ספק מעורר רחמים מחד, אך מאידך, בוודאי ובוודאי שמדובר בזכותם הבלבדית של המנחים להתנהל כרצונם וכראות עינהם.
אלא מאי? יש דרך ויש צורה להביע דעה. לאכול ביום כיפור זה בסדר (למי שמרשה לעצמו לאבד את זהותו היהודית-דתית). לאכול בפני מי שצם, זו כבר בעיה מוסרית וערכית.
כך, ישנה גם בעיה מסוימת להצהיר בחגיגיות, קבל עם ועדה, על החוויות החילוניות של שני המנחים, במתכונת של אני ואפסי עוד. משל ישבו בשיחת חולין בסלון עם החברים.

מיד לאחר מכן, סיפר קיפניס בהתרגשות ובערגה (לא לפני שהוסיף בחגיגיות שמבחינתו, “מדובר בחג הצביעות”), על ילדותו בחיפה ועל כך ש”קם עם אביו כל בוקר, בשעה ארבע וחצי ועשה את דרכו (הוא אף הדגיש – “ברכב, כמובן”, שלא נדאג, חלילה) לעבודה ואז לים. ואז עברתי לתל-אביב והתפלאתי ששם דווקא שומרים יותר”.

רחמנא ליצלן. לא עלינו.

 

כאמור, פרויקט “תל-אופן” הוא בהחלט פרויקט מבורך, אך הדרישה להשתמש במיזם דווקא ביום כיפור, היא לא פחות ממחוצפת ומקוממת.
מדוע לא להשכיר אופניים ערב כיפור, או אפילו יום, או יומיים לפניי ובכך לחסוך את העמקת השסע הדתי-חילוני? מדוע לחתור לקונפליקטים ומריבות? מדובר בפיתרון פשוט ויעיל, שיתאים לכל הצדדים.
אלא שנדמה שלפעמים, ההחלטות של אנשים ספציפיים, המזוהים עם מפלגות מסוימות וארגונים מסוימים, נראים כמעשים דווקאניים, צרי עין ומסוכנים.

 

ההתנגדות העזה וההתערבות של שר התחבורה, ישראל כץ, היא לחלוטין מבורכת ושפויה ומשמעותה כפולה – שמירת הקשר העדין בין החילונים לדתיים מחד ושמירה על ערכיה היהודיים של מדינת ישראל מאידך, שהרי זו מדינה יהודית ודמוקרטית ולא רק דמוקרטית. ואת זה חשוב שנזכור, במיוחד בבואנו לדון בסוגיה כה עדינה ורגישה.

 

הכותב הוא פובליציסט, מפעיל וכותב הבלוג ״למה לא פוליטיקה עכשיו״, עורך וכותב באתר הספורט “השישית באירופה”, כתב באתר ליכודניק, פעיל בתא לביא- גלעד אריאל ובצעירי הליכוד. סטודנט לתואר ראשון במדע המדינה ותקשורת. 



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

אולי גם זה יעניין אותך

המציאות של ועידת ואנזה

אלי חזן

דירה עכשיו

אריק זיו ויזר

בחירות לראשות הליכוד : דצמבר 2013

אלי חזן

דמות האישה בעיני ז’בוטינסקי

אלי חזן

לוין למשפטים !

עצות להתנהלות תקשורתית לחברי הכנסת החדשים

אלי חזן
דילוג לתוכן