לאחר שנבנתה מדינת ישראל מחדש מרדו בה חלק מתושביה ממוצא הערבי והחלו לדרוש זכות להרסה. משום שישראל היא מדינה דמוקרטית- מדינה של זכויות, ניסו ממשלות הנוטות שמאלה לפייס את אוכלוסיה המורדת ע”י מתן זכויות העומדות בניגוד מוחלט לדרך הציונית וביטחון של המדינה . זה היה אמור לרצות תאבון של אוכלוסיה המורדת ו”רעבה” לשלום. זגזוג והעדר עקרונות וערכים ציוניים ברורים בהתנהלותה של הממשלה הביא את שתי הצדדים לתובנה שכל מה שצד היהודי מבקש – זה שקט תעשייתי והוא הערך יהודי-ציוני העליון. אם זה הדבר – לצד השני ישנם ערכים הרבה! יותר נעלים.
“אני אוהב אויבים. אִתם אנו בטוחים שלא נוכל להתבלבל”, אמר פייר דאנינו.
עוד לא הסתיימו הסכמי “שלום” ומדיניות המבוססת על רדיפת שקט כערך ישראלי העליון הניבה פרי. כח ההרס שלה המגולם בטילים,מלחמות, אינתיפאדות ופיגועים הפך לבלתי נסבל.
בבחירות אחרונות עם בחר בממשלה המכירה בזכות של עם היהודי לחזור,להתיישב ולשלוט בארץ ישראל.
בתקווה להיפתר מכאב ראש הנובע מסכסוך נקטו ממשלות ישראל בצעדים כאלה או אחרים. גם היום כמו אתמול כאב ראש לא עבר אלה התעצם וסימן לממשלה הנוכחית שטיפול הקודם גרם נזק לחולה. בזמן שהביאו רופא חדש, צוות המומחים נועד על דרכי טיפול חילופיים.
כנס להצעת פתרונות חילופיים היה דיון מושכל על פתרון חילופי שיענה על מס” עקרונות יסוד:
1) זכות יהודית לשכון בכל חלקה של מדינת ישראל ובכל תחום גבולותיה.
2) התיישבות אינה מחסום לשלום; לעולם לא יפונה יהודי מביתו (שמירה על נכס של המדינה ושלמותה).
3) מדינת ישראל לא תאפשר קיום של ארגון טרור בגבולותיה (שמירה על ביטחון של מדינת ישראל).
כל פיתרון ניתן לאמוד בהתאם למידה שהוא עונה על דרישות הנ”ל מאחר והיסטוריה הוכיחה שוויתור על זכויות של אזרחי מדינת ישראל מעלה שאלת זכות קיום של המדינה וגורמת לדלגיטימציה ודמוניזציה של ישראל במישור הבינלאומי וגרוע מכל- בקרב אזרחי המדינה.
סְפֶּקְטְרוּם של הצעות נע מהעברת שליטה על גדה מערבית למדינה שכנה עד לסיפוח של גדה ותושביה למדינת ישראל באופן מלא.
להלן עיקרם של הדברים, רעיונות, צעדים, תסכולים, רגשות ולקחים שהביאו הדוברים.
משה(בוגי) יעלון- המשנה לראש הממשלה ושר לנושאים אסטרטגיים.
“זכותו של כל יהודי לגור בכל חלק של ארץ ישראל.”
שר אסטרטגיה רואה חשיבות רבה להראות את מה שמניע צד השני ולכן מביא ציטוטים של מנהיגים ערביים הפונים לקהל שלהם כמו אבס זכי: “עם פתרון שתי מדינות ישראל תתמוטט ואם ישראל תצא מירושלים- רעיון ציוני יחל להתמוטט, ואז אנו ננוע לשלב הבא.”
שינוי של גישה של צד השני מצביע עבור משה יעלון על תחילת פרק ההידברות.
“הסדר שלום חייב להתחיל מלמטה למעלה.”
אלוף מיל’ גיורא איילנד.
“לאורך שנים אמרנו שבעיה הפלשתינית היא בעיה ישראלית וכי המפתח לפתרון נתון בידי הישראלים, המציאות הוכיחה שאין זה המצב, ולכן יש לראות בבעיה הפלשתינית בעיה אזורית.”
אלי ישי- שר הפנים.
“אם אנו תעינו בתפישת עולם, אז בוא נגיד שתעינו. זאת אינה הדרך”-נראה לי שלא היה לשר זמן להתכונן, אבל היה הרבה רצון לשפר מצב קיים ולפרוק רגשות.
יולי אדלשטיין- שר הסברה.
“הנחת היסוד היא שארץ ישראל כולה שייכת לעם ישראל, זוהי הנחת היסוד ומפה אפשר להתחיל ולדון.”
ח”כ רוברט אילטוב- יו”ר סיעת ישראל ביתנו.
מפלגתו מתנגדת לפתרון “שתי המדינות” ויש לנסח מחדש את ההתנתקות מערביי ארץ ישראל.
עדי מינץ, חבר הנהלת מועצת יש”ע.
הציעה תוכנית בת 3 שלבים, בשלב הראשון הכרעה ביטחונית ונטילת האחריות הביטחונית לידי צה”ל. בשלב השני הקמת מנהלים עצמיים והקמת רשת תחבורתית של הפרדת צירים , ביטול המחסומים ו”שלום כלכלי”. בשלב השלישי תתבצע תכנית אזורית שתכלול את מצרים וירדן שתוגדר כביתו הלאומי של העם הפלסטיני.
“שטח של יהודה ושומרון הם שטחים משוחררים ולא ארץ נוכריה.”
בן דרור ימיני- עיתונאי.
“פלשתינים אינם חפצים במדינה.”
אורי אליצור- עיתונאי.
ישנם 3 חלופות לפי השקפתו : 1)מדינה פלשתינית וקסאמים על פתח תקווה; 2) סיפוח 300,000 ערבים לישראל ומתן זכויות אזרח לכולם; 3) מצב קיים- מדינת אפרטהייד.
“הפתרון הטוב ביותר הוא סיפוח הפלשתינים. יש לחדש שליטה מלאה על יהודה ושומרון כי לא ניתן לחזור לשם לאחר שנצא, אפילו שזה ידרוש התערבות כמו שבעזה.”
יואב סורק
שם דגש על שליטה מלאה באזור יהודה ושומרון ופירוק מחנות פליטים כי אם אנו לא נעשה זאת –אויבינו ישמרו אותם כנשק נגדנו.
כמו שאמר גיורא איילנד: “לא הלך איתם, לא הלך נגדם, “בוא נתעלם ונתנתק מהם”- גם לא הלך”. אז מה חדש בפיתרון של שתי מדינות המהולל?
אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר