טוב, על אונסק”ו דובר לא מעט ודעתנו על ארגון אנטישמי זה אינה משתנה וכנראה גם לא תשתנה כשם שדעת הארגון אינה משתנה בכל הקשור לישראל. גם הנציגים הנמנעים בהצבעתם אינם ראויים יותר מקהל המצביעים נגד ואינם מהווים נחמה כי עם גחמה.
אין לנו אלא להלין על גופים וארגונים בתוכנו הנותנים יד למשמיצים את המדינה בכל דרך אפשרית היוצרת שנאה ואל נתמה, כי גופים רבים בעולם רואים בישראל מפגע. כל עוד ארגונים אלו פועלים ללא ענישה לא ניוושע.
בעיה נוספת של ישראל הנה מחלקת המדינה של ארה”ב, גוף זה אינו מכיר וכנראה אינו מעוניין להכיר את ה”נוף” במזרח התיכון והאסלם במהותו והוא אשר תורם לא במעט לנסיבות המביאות להסתייגות מדינות רבות מלראות את המציאות התופחת לא אחת על פני אירופה וארה”ב. כל עוד לא תשתנה מגמה זו ואו, ההרכב האנושי בו, תמשך העויינות כלפי ישראל.
ההצבעות ממחישות היטב את הקיטוב בעמדות של מדינות אשר ברובן אינן תומכות בישראל, כמו כן, לקרוא לאונסק”ו ארגון מורשת טעות ביסודה, אונסק”ו אינו אלה ארגון שיקרי אנטי יהודי ואנטישמי. בין המדינות המגנות את ישראל בכל הצבעות אונסק”ו קיים רוב מוסלמי ואו השפעה מוסלמית והוא זה התורם להחלטות נגד ישראל.
ראוי לציית את פנייתה של שגרירת ארה”ב לאו”ם, ניקי היילי, מכתב למזכ”ל, אנטוניו גוטרש, וכן למנכ”לית אונסק”ו, ובו ביקשה מהם להצטרף לארה”ב בהתנגדות להחלטה הצפויה היום על חברון. (ציטוט) “אין כל סכנה הנשקפת למערת המכפלה”, כתבה היילי, “במידה ואונסק”ו ייענה לדרישת הפלסטינים, יפגע הדבר בניסיונות ארה”ב לקדם את המו”מ המדיני בין ישראל לרשות”, הוסיפה השגרירה במכתב, “עדיף שהארגון יתרכז בסכנה הנשקפת לאתרי מורשת חשובים בסוריה ובעיראק“.
ההצבעה מוכיחה כי אין להסתמך על הבטחות של יושבי הראש בארגון אנטישמי זה ולהלן ציטוט של דיפלומט ישראלי בכיר שנכח בהצבעה – “בניגוד לסיכום עם היו”ר הפולני שהבטיח לדאוג שההצבעה החשאית תיערך מאחורי פרגוד נערכה ההצבעה ‘החשאית’ לעיני כל באמצע האולם כשמסביב כל מצביע עשרות עיניים ומעליו עשרות מצלמות, זה סגר את האפשרות שאותה מדינה ערבית ומדינות אחרות יצביעו עבורנו“.
גם החלטתה האנטי ישראלית מספר ימים קודם של אונסק”ו, כי העיר העתיקה בירושלים היא אתר מורשת בסיכון שבו הצביעו 10 מדינות בעד ההחלטה, בינהן אזרביג’אן וקזחסטן, מדינות בהן ביקר ראש הממשלה נתניהו בשנה האחרונה לא הועילו הקשרים. להלן המדינות שהצביעו בעד – אזרביג’אן, אינדונזיה, לבנון, תוניסיה, קזחסטן, כווית, טורקיה, ויאטנם, זימבבווה וקובה, המדינות המתנגדות הן פיליפינים, ג’מאיקה ובורקינה פאסו 8 המדינות שנמנעו בהן אנגולה, קרואטיה, פינלנד, פרו, פולין, פורטוגל, קוריאה וטנזניה.
נכון נאמר על ידי שגרירינו כרמל שאמה הכהן, “שבכל ארגון בינלאומי אליו הפלסטינים נכנסים נגרם נזק לארגון ומשבש את עבודתו”.
לאונסק”ו כארגון האחראי על אתרי מורשת אין מנדט לקבל החלטות או לעסוק בנושאי ריבונות כמו מועצת הביטחון של האו”ם ברם, הנו משפיעה על החלטות לא לו.
שרידותו של הארגון תלויה בתקציבים שהינה מקבלת מ – 195 מדינות החברות בארגון ועל כן, גם אם ישראל תפסיק המימון כחברה זה לא יזיז במאומה את דעתם או הצבעתם של שוחרי וחורשי הרעה נגד ישראל.
כל הסדר מתבקש אין בו תוחלת מאחר והצד השני, קרי הפלסטינאים אינו מעוניין בכך, ואם יש החושב אחרת טעות בידו. זו מנטליות ברורה מזה מאות בשנים של האסלם החי בפנטזיות בלתי מתפשרת.
קיימת כיום התעוררות של תבונה בקרב משכילים ממדינות מוסלמיות ברם עדיין אינה מספקת דייה ליצירת שינוי תדמיתי.
כנראה וארגון אונסק”ו זקוק לישראל כאויבת כפי שמזהיר חודורקובסקי (בראיון עם יעקב אילון) על הקשר שנבנה בין ישראל לרוסיה, שמצויה בניגוד אינטרסים לטענתו. “אני מניח שמר נתניהו מכיר היטב את מר פוטין, אולי אפילו טוב יותר מרוב המנהיגים המערביים הפעילים כיום בזירה הפוליטית”, הוא אומר ומדגיש, “יחד עם זאת, אני חושב שכדאי לו לזכור בכל עת שפוטין זקוק לארצות הברית אך ורק כאויבת. ויהיה קשה מאוד לשבת על שני כיסאות בו בזמן”.
אביגדור
אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר