לכאורה, הבחירות לראשות תנועת הליכוד, שייערכו במקביל לבחירות לועידת הליכוד – אשר ממנה ייבחר מרכז הליכוד החדש, הן בחירות מיותרות אשר תוצאותיהן צפויות מראש. שהרי, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לנצח כי אין לו ממש אלטרנטיבה. רק לכאורה. בכלל, יהיו שיאמרו שהבחירות הללו הן למעשה חזרה מיותרת על הבחירות לראשות התנועה שנערכו באוגוסט 2007. גם אז התמודדו על הבכורה נתניהו ומשה פייגלין. גם אז היה ניצחונו של נתניהו צפוי והוא אכן ניצח בפער אדיר. ואולם, מבט בזווית אחרת יכול להוביל בנקל לתובנה כי הבחירות הללו הן מהבחירות המשמעותיות בתולדות התנועה שהובילה את מדינת ישראל להישגים חסרי תקדים בדורות האחרונים. אי אפשר להתעלם מההנחה שהפעם הבחירות הן על הדרך שבה תצעד תנועת הליכוד בשנים הקרובות ותקבע את דמותה : האם תהיה זו תנועת ימין ברוח אמונית המתאימה את עצמה לרוח הזמן על פי דרכו של משה פייגלין שיזכה לחיזוק משמעותי מנבחרים בולטים בסיעה, או שמא תהיה זו תנועת ימין מרכז ליברלית קלאסית כפי שעיצב זה מכבר את דרכה ראש התנועה הנוכחי בנאום בר אילן ביחד עם חלק משותפיו בממשלה ?
הבחירות שייערכו ב – 31 בינואר הן בחירות שבהן יוכלו להצביע 130.000 מתפקדים היוצרים פסיפס ישראלי מגוון. מאז קמה התנועה ב – 1973 בהנהגת מנחם בגין הייתה הליכוד תנועה עממית אלא שהיום ניתן למצוא בה מתפקדים במספרים בולטים מכל העדות, מכל המינים ומכל המעמדות. לצד חברי התנועה הותיקים הרי שעם היחלשות מפלגות הימין המסורתיות התפקדו אליה המוני דתיים וההתפקדויות המסחריות הביאו אליה מתפקדים חרדיים. לאחר הבחירות האחרונות התפקדו אליה אלפי אופנוענים ואילו בעת האחרונה התבשרנו כי גם חברים בקהילה הגאה מצאו את מקומם בתנועה. הפסיפס הזה הוא שיקבע מי יהיה מנהיג התנועה ולפיכך מי יוביל את דרכה ולאן.
עלינו לזכור כי למרות שלגורמים לא מעטים בתקשורת הישראלית והבינלאומית ישנה נטייה מסורתית להדגיש את הקולות היותר ימניים בתנועה, והדבר הזה בלט במיוחד מהרגע שנבחרו נציגיה לכנסת בדצמבר 2008, הרי שמבט על הסיעה עצמה בכנסת מראה כי רבים מחבריה תמכו בתוכנית ההינתקות ב – 2005. זאת ועוד, למרות שקולו של הימין היותר אקטיבי נשמע לו למרחקים עם הצעות החוק הנחרצות של חברי הכנסת אופיר אקוניס, זאב אלקין, יריב לוין ודני דנון, הרי שהמציאות מוכיחה שבסופו של יום השרים דן מרידור, בני בגין, מיקי איתן וגדעון סער יחד עם יו”ר הכנסת רובי ריבלין, השליטו מדיניות ליברלית. יהיו שיגידו ליברלית מדי.
למעשה, ככל שחושבים על כך, הבחירות הללו הן בחירות נדרשות. שכן, המתפקדים המרכיבים את הפסיפס הזה יתבקשו להכריע בין שני הזרמים – הן הלאומי והן הליברלי, ועם זה להתמודד בבחירות הבאות. לפיכך, כל קול של כל צד חשוב. אריאל שרון ביקש ממתפקדי הליכוד בעבר “לכו להצביע” ואילו היום אפשר לומר למתפקדי הליכוד “צאו להצביע” משום שההצבעה שלכם תוציא את הליכוד לדרכו החדשה עם מנהיג שיקבל את הלגיטימציה הנדרשת.
אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר