הקואליציה בשרות הדיפ סטייט: בגלי צה”ל עשו סלקציה לאנשי ימין

נשאלת השאלה האם ישראל כץ יסגור את גלי צה”ל ?,  רוב הרמטכ”לים היו בעד סגירת התחנה, כך הגדירו אותה גלי צה”ל הפסיקה להיות נכס צבאי, והפכה להיות נטל פוליטי.

מה מצב התחנה גלי צה”ל כיום?

אם כן, מה קורה בגלי צה”ל בימים אלה? ובכן, אם חשבתם שתחנת הרדיו של הצבא עוסקת רק בעדכונים צבאיים ובשירים פטריוטיים, חשבו שוב. תחת מפקדה הנוכחי, גלי צה”ל הפכה לשדה קרב לשליטה פוליטית. התחנה, שבעבר הייתה נוטה לשמאל, עברה שינוי משמעותי.

הודות לטיהור האחרון, תומכי הקואליציה סולקו, ואליטת השמאל נכנסה פנימה, השתלטה על השליטה. זה כמו לצפות באופרת סבון, רק עם יותר מדים ופחות משולשי אהבה.

התכנות כעת משקף את המשטר החדש. התוכן סטה בחדות שמאלה, ומשאיר רבים תוהים אם הם מאזינים לתחנה צבאית או לערוץ פרשנות פוליטית. הקולות הימניים? בהצלחה במציאתם. הם הושתקו, או ליתר דיוק, סולקו.

ולמי עלינו להודות על השינוי הגדול הזה? לא אחר מאשר שר הביטחון הקודם, יואב גלנט. במהלך שלא הפתיע אף אחד, הוא מינה מפקד תחנה ששמח להתאים את עצמו לחזונו. התוצאה? תחנה שכמעט ולא ניתנת לזיהוי ממשימתה המקורית.

אז, הנה אנחנו, תקועים עם תחנה שאמורה לשרת את החיילים, אך נראה שהיא משרתת אג’נדה פוליטית. השאלה הגדולה כעת היא, מה יקרה הלאה? האם שר הביטחון הנוכחי, ישראל כץ, יתערב ויעשה שינוי, או שיתן לסטטוס קוו להמשיך? הישארו מעודכנים.

כיצד השפיע יואב גלנט על גלי צה”ל?

יואב גלנט, שר הביטחון לשעבר, בהחלט הותיר את חותמו על גלי צה”ל, ולא בצורה עדינה. אפשר לחשוב שהוא סידר מחדש את רהיטי הסלון שלו במקום תחנת רדיו צבאית מרכזית. בואו ניכנס לדרמה, טוב?

את מי מינה גלנט למפקד התחנה?

גלנט, בחוכמתו האינסופית, החליט למנות מפקד תחנה חדש שתאם בבירור את חזונו – או שמא נאמר, את נטיותיו הפוליטיות. קבלו את המפקד החדש, שקיבל את מושכות גלי צה”ל עם מנדט שנראה כאילו צועק, “החוצה עם הישן, פנימה עם החדש!” הבחירה של גלנט הייתה שנויה במחלוקת, בלשון המעטה. המינוי נתפס על ידי רבים כצעד בוטה להניף את המטוטלת האידיאולוגית של התחנה חזרה לשמאל.

אילו שינויים יישם המפקד החדש?

ברגע שהיה אחראי, המפקד החדש לא בזבז זמן. המשימה הראשונה? טיהור טוב וישן. תומכי הקואליציה הוצאו מהדלת מהר יותר ממה שאתם יכולים לומר “הטיה פוליטית”. התחנה, שפעם הייתה בעלת מגוון קולות, מצאה את עצמה לפתע שרה מנגינה חד-גונית, נוטה בכבדות שמאלה. זה היה כמו צפייה בקסם, רק שבמקום לשלוף ארנב מהכובע, הם שלפו סט חדש לגמרי של פרשנים.

 

השפעתו של גלנט הייתה ברורה: גלי צה”ל נועדה להיות מעוז של השקפות שמאל. גם התכנות של התחנה ראה שינוי. יותר ויותר קטעים שתואמים את השקפת עולמו של המפקד החדש – ובמשתמע, של גלנט – החלו לצוץ. אם חיפשתם גישה מאוזנת, לא היה לכם מזל. התחנה הפכה לתא הד של האידיאולוגיה השמאלנית, למורת רוחם של תומכי הקואליציה שחשו מודרים יותר ויותר.

 

אבל היי, מי צריך איזון בתקשורת, נכון? בהחלט לא גלי צה”ל תחת ניהולו של גלנט. השינויים היו מהירים וגורפים, והותירו רבים לתהות האם התחנה אי פעם תחזור למצבה הקודם של אובייקטיביות יחסית.

 

למעשה, כהונתו של גלנט כשר הביטחון התאפיינה בדחיפה ברורה ונחרצת לשינוי כיוון גלי צה”ל. פעולותיו הבטיחו שהתחנה תשקף את נטיותיו הפוליטיות המועדפות, ללא קשר להשלכות הרחבות יותר. זו הייתה מהלך שעורר את הסערה והכין את הבמה לפרק הבא בסיפורה הסוער של התחנה.

 

מהן דרישותיהם של ראשי המטה הכללי לשעבר של צה”ל?

אה, ראשי המטה הכללי לשעבר של צה”ל. תמיד מלאים בדעות, במיוחד בכל מה שקשור לגלי צה”ל. נראה שהאנשים האלה חושבים שהם יודעים הכי טוב, ואולי הם באמת יודעים, בהתחשב בניסיונם הצבאי העשיר. אז מה בדיוק הדרישות שהם מקדמים?

ראשית, בואו נדבר על הדרישה הגדולה: סגירת התחנה. כן, שמעתם נכון. חלק מראשי המטה לשעבר קוראים לסגירתה הסופית של גלי צה”ל. ( גם רמטכ”לים שהיום בשמאל ) הם טוענים שהתחנה, במצבה הנוכחי, היא יותר זירת קרב פוליטית מאשר נכס צבאי. לדבריהם, הסטייה של התחנה לכיוון השמאלי תחת המפקד החדש היא צעד רחוק מדי. הם טוענים שהיא כבר לא משרתת את מטרתה המקורית של מתן מידע ובידור לחיילים, אלא הפכה לכלי לקידום אג’נדות פוליטיות.

לאחר מכן, ישנה ההצעה להפוך את גלי צה”ל לתחנה צבאית בלבד. תשכחו מפוליטיקה ומהנעשה בעולם; ראשי המטה לשעבר האלה רוצים שהתחנה תשדר רק תוכן שרלוונטי לחיילים. אתם יודעים, דברים כמו חדשות צבאיות, עדכונים מקווי החזית, ואולי קצת מוזיקה פטריוטית כדי לשמור על מורל גבוה. הם מאמינים שזה יעזור לתחנה לחזור לשורשיה ולשרת את הצרכים האמיתיים של צה”ל.

 

 

אז הנה לכם. ראשי המטה הכללי לשעבר של צה”ל רוצים סגירה מוחלטת או שיפוץ משמעותי של גלי צה”ל. הם קוראים לחזרה למשימה המקורית של התחנה, נטולת השפעה פוליטית ומתמקדת אך ורק בחיילים. האם שר הביטחון יקשיב לדרישות האלה? ובכן, זו השאלה הגדולה, לא?

 

מה יעשה ישראל כץ בנוגע לגלי צה”ל?

הנה אנחנו שוב, עם עוד שר ביטחון שמתמודד עם הסאגה האינסופית של גלי צה”ל. השאלה הגדולה שכולם שואלים היא האם ישראל כץ יבחר לשמור על הסטטוס קוו. אם יש דבר אחד שאנחנו יודעים על פוליטיקאים, זה שהם אוהבים לשבת על הגדר. כץ יכול להחליט שמהלך הפעולה הטוב ביותר הוא לא לנקוט בפעולה כלל – פשוט לתת לדברים להתגלגל ולקוות שהמחלוקת תדעך. אחרי הכל, למה לתקן משהו שמקולקל רק אם מסתכלים מקרוב מדי, נכון?

על ידי שמירה על הסטטוס קוו, כץ יימנע מתגובת הנגד הבלתי נמנעת מצד האליטה השמאלנית ששולטת כיום בתחנה. נכון, תומכי הקואליציה אולי לא יהיו מרוצים, אבל היי, אי אפשר לרצות את כולם. כץ אולי חושב ששמירה על המצב הקיים עשויה להיות דרך הפעולה הקלה ביותר, ומי לא אוהב דרך קלה החוצה?

האם כץ יכול ליישם שינויים משמעותיים?

אבל שכן מסתמן שכץ יחליט לעשות משהו?

שהוא יקשיב לרמטכ”לים לשעבר שצעקו מהגגות על סגירת התחנה. דמיינו את הדרמה אם כץ יוריד את השאלטר על גלי צה”ל.

 

סיכום: מה צופן העתיד לגלי צה”ל?

הגענו לצומת דרכים נוסף בדרמה הסוערת של גלי צה”ל. כעת, כאשר ישראל כץ יושב על כיסא שר הביטחון, כולם מחכים לראות אם יבחר לנער את העניינים או שמא ימשיך לגלוש על גל הדומיננטיות השמאלנית ששוטפת את התחנה. דרישותיהם של הרמטכ”לים לשעבר לסגור את התחנה מרחפות באוויר כעננה אפורה, וכץ ניצב בפני המשימה הקשה להחליט אם להביא את הרעם או לתת לדברים להחליק.

לפניית ליכודניק לא הייתה תגובה מלשכת שר הביטחון,  אבל גורם בטחוני בכיר אמר כי מה שהיה לא יהייה !

 



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

פוסטים קשורים

קול קורא לחיזוק חוסנם של האזרחים הוותיקים: יוזמה תקדימית בהיקף של 26 מיליון ש”ח מטעם המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה

פלדשטיין = דרייפוס

יעקב ברדוגו לתפקיד מנכ”ל משרד ראש הממשלה