16.1 C
תל אביב
21 בדצמבר 2024
ליכודניק
מתכוננים לקרב
באנר ראשי בליכוד כללי

מתכוננים לקרב

מיצחק שמיר ועד לביקורו ההיסטורי של ראש ממשלת הודו

יצחק שמיר היה ראש ממשלה שידע לעמוד על שלו ולא להתפשר. גם לומר “לא”. יש חשיבות לכך, בוודאי שכשנחשים, עקרבים, זאבים ושועלים מסתובבים סביבנו וחורשים מזימות. חמש שנים ללכתו של יצחק שמיר אשר קידם את העלייה והכלכלה של ישראל במדיניות שקולה, מפוקחת ואחראית. שמיר היה מי שהוביל את העלייה המשמעותית בתחילת שנות ה-90. שמיר פעל ללא לאות כדי לחבר בין המרכז הפריפריה. הביא את העלייה של יהודי אתיופיה לארץ. שמיר לא ויתר על אף שטח ממדינת ישראל וגם בוועידת מדריד עמד איתן על עמדותיה של מדינת ישראל.

היה עדיף שהתנהלות המדינה סביב החייל אלאור אזריה הייתה מתנהלת מלכתחילה בעצימות תקשורתית נמוכה. המדינה והפוליטיקאים התנהלו באופן מחפיר.  עד היום לא נהגתי להתבטא בעניינו של החייל ועל האירוע עצמו.  אך בקרוב אלאור עומד לפשוט מדים ולצאת לאזרחות.

קרוב לוודאי שהסוגיה תעבור מהמישור הצבאי למישור האזרחי.  שחרורו הצפוי של אלאור  ב-20 ביולי ללא שינויים. כזכור, החייל נמצא במאסר לאחר שביצע הריגה למחבל מנוטרל בזירה. לאחר שמצלמות של בצלם תפסו אותו לכאורה פועל בניגוד לנהלים או ההוראות של מפקדיו כשלא נשקפה סכנה לפי הטענה מולו.  סוגיית החייל אזריה תמשיך להעסיק אותנו גם אחרי שחרורו.

סוגיה אחרת שעולה לאחרונה היא האפשרות לסיבוב נוסף ברצועת עזה –  3 שנים לצוק איתן . כל זה קורה כשהמתח גובר בין הרשות למנהיגות החמאס. לאחרונה אבו מאזן העלה אפשרות להכריז על הרצועה כאזור מורד כשאת סוגיית החשמל הוא העביר להחלטות הדרג המדיני בישראל.  איסמאיל הניה שמנסה מזה זמן לצאת מהרצועה תקוע כשאף אחד לא מרשה לו לצאת. לא מצרים ובטח שלא מדינת ישראל.

שתי הסוגיות עולות כשבשניהם בהרבה מובנים מעלים על הגריל את מצב החוסן של החברה הישראלית ורמת הסולידריות למקרה שהמדינה תצטרך את אהדת הציבור לעימות הבא. בסקר שנערך על ידי  פרופ’ אפרים יער מאוניברסיטת תל אביב ופרופ’ תמר הרמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה. עולה ששני שליש מהציבור מגדירים את מצבה של ישראל כיום כטוב, 76% מהישראלים סבורים שרוב הציבור יוכל לעמוד במה שיידרש ממנו במידה ותפרוץ אינתיפאדה שלישית.

לאחר שהציבור הישראלי נחשף לחייל אלאור אזריה, נשמעה ביקורת על כך שהמוטיבציה של חיילים לשרת ביחידות קרביות ולפעול מול מחבל שמהווה סכנה מידית לחייו ירדה. עם הזמן התברר שאין ממש בטענות האלה ושרוב החיילים מבינים את המורכבות של המשימה בה הם מוצבים בהגנה על המדינה.  מדינת ישראל חזקה ולמרות שיש מי שמנסים להחלישה חוסנה הלאומי והחברתי של המדינה יציב.

“בפני מדינת ישראל ניצבים אתגרים קשים. בעיות של פערים חברתיים, עוני, אנטישמיות שהפכה לאנטי-ישראליות קיצונית, בעיות אתיות ואכיפת החוק, יוקר המחיה ומחירי נדל”ן גבוהים מדי, עודף בירוקרטיה ורגולציה, אתגרים מבניים, וזאת נוסף על מציאות ביטחונית מסובכת ותובענית…אולם למרות כל אלו, התמונה הכוללת מצביעה על כך שישראל היא סיפור הצלחה כלכלית וחברתית.  בוודאי הדבר נכון לעומת מדינות ה-OECD,  שמאבדות את מנועי הצמיחה שלהן במהירות”.

את המילים האלה כותבים  ד”ר אדם רויטר ונגה קינן בספר מרתק וחדש שמתאר את ישראל כסיפור הצלחה.  בספרם הם מגיעים למסקנות מרתקות באשר למצבה ולאתגריה ומוכיחים אחד לאחד שהחרם התרבותי על ישראל לא מצליח והחרם הכלכלי גם לא ושבניגוד לנהוג לחשוב המיסוי בישראל לא מנופח כלל.  בהחלט מדובר גמור למה שהרבה אוהבים לחשוב.

הכלכלן עומר מואב בפוסט בפייסבוק מתאר בדיוק את מה שטענתי לפני שבוע בקשר לתכנית למשתכן.  “יצא המרצע מן השק: “מחר למשתכן” נועדה לשחק עם הנתונים, לא להוריד את המחירים”. (פרופ’ מואב)  הציבור הרחב מסבסד את מחיר למשתכן בכך לא מורידים מחירים. ובטח שלא על ידי הגרלות.

השבוע התקיים ביקור היסטורי של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי , ביקור שפתח צוהר לעסקאות כלכליות ושיתופי פעולה בין שני המדינות עם היסטוריה עתיקת יומין ועתיד משותף בנושאי מים ואנרגיה.  התקשורת המסורתית בישראל ניסתה לגמד את גודל ההישג שמוכיח את מה שכבר ברור : שהבידוד הוא פייק ניוז.

מפלגת העבודה יצאה השבוע לבחור את יושב ראש הבא שלה. נכון לשלב זה ההכרעה היא בין עמיר פרץ שכבר שימש כיו”ר המפלגה בעבר ונדד לקדימה ולתנועה לבין אבי גבאי שהקים יחד עם כחלון את מפלגת כולנו ושימש כשר לאיכות הסביבה בתחילת ימיה של הממשלה. גבאי כידוע עזב את הממשלה והתפטר ואחרי כמה חודשים הצטרף למפלגת העבודה והכריז על התמודדות כמשהו חדש שיכול לכאורה להחזיר את העבודה לראשות הממשלה אחרי קרוב ל-40 שנה.  בוז’י הרצוג המפסיד חוזר על ידי שני המתמודדים המובילים אך לבסוף הכריע ללכת אחרי פרץ. שלי יחימוביץ הכריזה מנגד שתתמוך בגבאי.  רק ביום שני הקרוב נדע מול מי נעמוד בבחירות הבאות: פרץ או גבאי?

 

 

 



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

אולי גם זה יעניין אותך

לבנון : הסכם – הסדרה אותה גברת בשינוי אדרת

הרויזיוניסט

בחזרה ל – 73′ – פרק ראשון : הרשימה הצבועה

אלי חזן

אימו של אפי להב מירושלים נפטרה

אלי חזן

בן יאיר היה שומר הסף שנכשל

אריק זיו ויזר

הליכודניקים החדשים : “משרד החינוך עשה מחטף”

אלי חזן

להקדים את הבחירות לראשות הליכוד

אלי חזן
דילוג לתוכן