דילוג לתוכן
17 במרץ 2025
ליכודניק
יעלון: “לפתוח בחקירה פלילית בפרשת הרפז”
ממשלה

יעלון: “לפתוח בחקירה פלילית בפרשת הרפז”

כך אמר המשנה לראש הממשלה השר משה בוגי יעלון, עם היוודע על עובדות חדשות בפרשה

 

“העובדות המתפרסמות בדו”ח מבקר המדינה בפרשת הרפז הן מטרידות, מטלטלות ומעוררות דאגה”, אמר השר והוסיף כי “קשה לעכל את ההתנהגות הפסולה ואת הפגיעה בערכים הבסיסיים ביותר על ידי המעורבים בפרשה. התנהלות זו מטילה צל כבד על צה”ל ומערכת הביטחון ומחייבת את הנוגעים בדבר בחשבון נפש, שכן בפרשה זו נחצו קווים ביחסי דרג מדיני לצבאי ובהבנת מקור הסמכות, ונשברו קודים מוסריים ואתיים”.

 

השר יעלון התבטא נחרצות באשר לחשיבות שימור ניקיון האינטרסים מהצבא ואמר כי “צה”ל ומערכת הביטחון אינם כלי משחק בידיה של לשכה כזו או אחרת או בידיו של אדם זה או אחר, ואינם רכושו הפרטי של איש. התנהלות כפי זו המתוארת בדו”ח, פוגעת באמון הציבור ומעוררת תהיות ושאלות קשות בקרב מפקדים בדרגים השונים, שנושאים עיניהם מעלה ונחשפים למאבקי כוח מכוערים, לאבדן שיקול דעת ולתרבות קלוקלת, אשר ביזו את צה”ל ומערכת הביטחון”.

 

 

יעלון חתם: “אני סבור כי הממצאים החמורים העולים מדו”ח המבקר, והעובדה כי נותרנו עם לא מעט שאלות שאין להן מענה, מחייבים בפתיחתה של חקירה משטרתית-פלילית”.

 

 

 



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

אולי גם זה יעניין אותך

ישראל כץ מסייע לקבוצת תגר בית שמש

אריק זיו ויזר

תגובת השר לענייני הסברה ותפוצות לגילויי האנטישמיות בבריטניה

אריק זיו ויזר

בוגי טוען : המצב בנושא הגיוס לא יכול להימשך בצורה הזאת

אלי חזן

מכתב לראש הממשלה מיחזקאל יגנה

אריק זיו ויזר

בוגי: “פני הפלסטינאים לא לשלום”

אלי חזן

נתניהו:נחת,והודיע הכדור אצל אבו מאזן

אריק זיו ויזר