הדוד מאמריקה והפוליטיקאי מישראל/מאת:דוד שאין
לאחרונה שמעתי סיפור כי כאשר באו עוזריו של ראש הממשלה המנוח לוי אשכול להודיע לו על בצורת, הוא שאל בבהלה "איפה?". ולאחר שהשיבו לו "בארץ" - הוא נשם לרווחה ואמר: "מזל, חשבתי שבארצות הברית".
התוכנית המדינית של מופז אינה ניתנת לניתוק מן ההתפתחויות בארצות הברית ובמיוחד מאלה בשבועות האחרונים. בסוף החודש שעבר התקיימה הוועידה הארצית הראשונה של ארגון הג'יי סטריט בוושינגטון. ארגון הג'יי סטריט אשר הוקם בשנת 2008 מייצג את השמאל הקיצוני היהודי בארצות הברית. ארגון זה פוגע חדשות לבקרים באינטרס הישראלי ובשל כך שגרירנו בוושניגטון, מייקל אורן, החרים את הוועידה וסירב להשתתף בה. אולם בד בבד לריחוק שנוצר בין הארגון לגופים ממשלתיים ישראלים נוצר קשר חם בין ג'יי סטריט למפלגת קדימה. ג'רמי בן-עמי, מנכ"ל ג'יי סטריט, הכריז על תמיכת הארגון במפלגת קדימה בתוך המערכת הפוליטית בישראל ושרת החוץ לשעבר, ציפי לבני, שלחה מצידה את נציגי המפלגה מאיר שטרית וחיים רמון לוועידה עם מכתב ברכות חמות למשתתפים.
מופז הפועל להקדמת הפריימריז במפלגת קדימה במטרה לתפוס את מקומה של לבני מבין כי עליו לכבוש את גם ליבו של הדוד מאמריקה כדי לגבור על לבני. בצעד חסר אחריות מתח מופז את קצה גבול היכולת המדינית של ישראל, איגף את לבני משמאל ואותת לבן עמי וחבריו שגם הוא קיים.
התוכנית של מופז צריכה לשמש כנורת אזהרה עבור היושבים בציון. מעבר לסכנה המדינית שהיא מציבה, היא מסכנת גם את הדמוקרטיה בישראל. נוצר מצב מעוות בו אזרחי ישראל אינם אלו שבוחרים את התוכנית המדינית של המועמדים לראשות הממשלה אלא יהודי ארצות הברית ובמקרה זה אנשי ג'יי סטריט. ראשי ג'יי סטריט מביעים תמיכה במפלגה פוליטית ומופז ולבני מתאימים את מדיניות מפלגתם לאידיאולוגיה השמאלנית שלהם.