ריבלין מנסה לגבש גוש ימין מאוחד
מאתר inn
12:27, 8 מאי 2006 / י' באייר תשס"ו
חבר הכנסת רובי ריבלין פתח בשיחות עם פעילים מרכזיים במפלגות הימין. זאת במגמה לגבש גוש פרלמנטארי משותף.
על פי תכניתו של ריבלין חברי הסיעות שיחתמו על שותפותן בגוש החדש יקיימו ישיבות משותפות והתייעצויות בהן יתאמו דרכי פעולה וגיבוש עמדות תואמות במאבק בתכניות העקירה של ממשלת אולמרט.
בסביבתו של ריבלין מדגישים באזני כתבנו שמעון כהן כי אין מדובר באיחוד מפלגות שכן "לליכוד, וכך גם לכל מפלגה בימין, יש מצע ותפיסת עולם משל עצמה, אבל בהחלט בתחום המאבק בנסיגות ניתן לתאם עמדות ולחבור לפעילות משותפת".
ריבלין מקווה שתחת הגוש הפרלמנטארי החדש יוכלו להתגבש סיעות הליכוד, האיחוד הלאומי-מפד"ל ואולי אף מפלגתו של אביגדור ליברמן ו"אולי גם מפלגות נוספות", אומרים אנשי ריבלין.
עם זאת אומרים מקורביו של יו"ר הכנסת לשעבר כי המהלך עודו בחיתולים, כהגדרתם. כמו כן מבקשים להדגיש אנשי ריבלין כי אין לראות במהלך כל ניסיון לחתירה תחת כהונתו של נתניהו כיו"ר התנועה. ריבלין תומך בהמשך כהונת נתניהו ומתנגד לכל הליך של הדחה והחלפתו בבכיר אחר בליכוד. אומרים אנשי ריבלין.
בשיחה עם כתבנו אומר יו"ר האיחוד הלאומי-מפד"ל חבר הכנסת בני אלון כי הוא רואה את היוזמה כברוכה. "זהו מהלך חשוב מאוד. ברור שצריך לקיים את האיחוד הזה ולהיאבק בתחומים שונים במשותף. דוגמא לתחום בו לדברי אלון מפלגתו, כמו גם מפלגתו של ליברמן ו'הליכוד' נפגעים הוא סידור חברי הכנסת בוועדות הכנסת השונות. לדבריו שיתוף פעולה בין ראשי המפלגות יוכל להניב פירות במאבק על ייצוג הולם בוועדות אלה.
פוסטים קשורים
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026
הזמן אוזל: הליכוד בדרך למירוץ נגד השעון
13 במאי 2026