קלנר עושה ציונות
אריק זיו ויזר
הבוקר הושקה השדולה למאבק בדה-לגיטימציה והאנטישמיות בראשות חה"כ אריאל קלנר: "ארגונים המכנים עצמם ארגוני זכויות אדם ושלום נחשפו בצביעותם כשיצאו נגד השלום עם איחוד האמירויות – מה זה אם לא דה-לגיטימציה?"
הבוקר הושקה השדולה למאבק בדה לגיטימציה והאנטישמיות בראשות חה"כ אריאל קלנר (הליכוד) ובמעמד ראש הסוכנות היהודית יצחק בוז'י הרצוג ויעקב חגואל סגן יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית. באירוע השתתפו סגן שר הבריאות יואב קיש, שגריר ישראל לשעבר באו"ם דני דנון, מנהל אגף קשרי חוץ של הליכוד אלי ורד חזן, ח"כ אופיר סופר, ח"כ יוסף טייב, ח"כ עוזי דיין, ח"כ שרן השכל ועוד.
ח"כ קלנר הודה לאנשי תנועת אם תרצו שהפנו את תשומת לבו ליוזמה.
בפתח הדברים אמר קלנר:"שנאת ישראל היא עתיקת יומין. אולם היא לובשת צורות חדשות במרוצת הדורות. כיום האנטישמיות מתבטאת בעיקר דרך קמפיין החרם והדה-לגיטימציה נגד מדינת ישראל. בשדולה שאנו מייסדים היום אנו למעשה מבקשים לתת הכרה, לקשר הגובר בין אותה שנאה עתיקת היומין לבין זו שהושקה רק לפני כשני עשורים בוועידת 'דרבן' - תנועת החרם והדה -לגיטימציה."
"בהקשר הזה אני לא יכול שלא להשתומם, מכך שעל רקע הסכם השלום עם איחוד האמירויות, ארגונים המכנים עצמם ארגוני זכויות וארגוני שלום, החליטו לבחור דווקא בציר המתנגד לשלום. הציר שכולל מדינות כמו איראן, חיזבאללה, חמאס והרשות הפלסטינית. מה זה אם לא דה לגיטימציה?"
בתוך כך הגדיר קלנר את מטרות השדולה: מאבק כנגד התערבות מדינות זרות בענייניה הפנימיים של ישראל,
שכוללת בין השאר, תמיכה בארגונים, העוסקים בפעילות עויינת כנגד ישראל; מאבק נגד חרמות על ישראל. וחיזוק הקשר עם יהדות התפוצות."
יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג אמר: "מאז פרוץ הקורונה אנו חווים עליה בביטויי האנטישמיות ושנאת ישראל ברשתות החברתיות. מה שהיום ברשתות, עלול להתפרץ ביתר שאת עם הסרת המגבלות הפיזיות בעולם. אני מברך על השקת השדולה למאבק בדה-לגיטימציה ובאנטישמיות בכנסת בראשות ח"כ אריאל קלנר. זהו מאבק יומיומי שמחייב שיתוף פעולה של כל הכוחות ובכל החזיתות."
פוסטים קשורים
ליכודניק משתתף בצערו של יעקב ברדוגו על פטירת אימו
18 במאי 2026
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026