פרשיות השבוע - מטות – ומסעי
einaraviv
אלי כהן חושב שארץ ישראל שייכת אך ורק לעם ישראל
וְהוֹרַשְׁתֶּם אֶת-הָאָרֶץ, וִישַׁבְתֶּם-בָּהּ: כִּי לָכֶם נָתַתִּי אֶת-הָאָרֶץ, לָרֶשֶׁת אֹתָהּ (במדבר לג',נג ).
וְאִם-לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת-יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ, מִפְּנֵיכֶם--וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם, לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם; וְצָרְרוּ אֶתְכֶם--עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַתֶּם יֹשְׁבִים בָּהּ( שם, נה).
פרשת מסעי סוגרת את ספר במדבר, ומתארת את סיום מסעות בני ישראל .בני ישראל עומדים להיכנס לארץ ישראל וה' מצווה אותם להוריש את יושבי הארץ. בצורה אירונית ביותר ובהשגחה פרטית מוחלטת, הדברים האלו כאילו נכתבו בדיוק למצב בו אנו נמצאים כיום.
הפסוקים במדבר (לג׳ ,נא׳ – נו׳) מתארים את הדברים בדקדוק. אנו מצווים להוריש את כל יושבי הארץ. ״כי לכם נתתי את הארץ״, חשוב להבין שהארץ שייכת לה' והוא נתן אותה לנו ולא לגויים. ואז הוא אומר שאם לא נוריש את יושבי הארץ, הם יהיו ״לשיכים בעיניכם ולצנינים בצדכם וצררו אתכם על הארץ אשר אתם יושבים בה״. כלומר לא רק שלא נזכה בחלק שהם יושבים בו ולא אנחנו, אלא שהם ירצו גם את החלק שכן זכינו לשבת בו.
היום אפשר לראות את הדברים ברורים יותר מתמיד. ישנו עם שיושב בתוכנו, שאותו אנחנו מפרנסים, נותנים לו שירותים שונים, גרים בבתים מפוארים, מים, חשמל, תקציבים ( 14 מיליארד ₪) ועוד שלל דברים נוספים. והם בתמורה נלחמים, עושים פיגועים, ומנסים לחסל אותנו בכל דרך אפשרית הפגנות וקריאות לפוגרום ביהודים " חייבר חייבר אל יאהוד" .הם מקיימים היטב את הפסוק ״וצררו אתכם על הארץ״.
אנחנו יכולים לחפש פתרונות עד מחר. יכולים לחלום על השלום הנכסף. יכולים לנסות לרצות את כל העולם כדי שיאהבו אותנו. אבל כל זה לא יעזור.
לצערנו זה כבר לא רק אומות העולם, כי גם בתוכנו ישנם כאלו שקוראים לעצמם יהודים ובכל זאת לא אכפת להם שחיילים קדושים שלנו נהרגים ,ואף נותנים עצות איך לפעול נגדנו בזירה הבינלאומית ומשתתפים בהפגנות ובהחרמות נגדנו – כאילו אנחנו עם זר שהוא האויב .
פרשת מסעי מביאה לנו פתרון אחד ויחיד. ה' מצווה אותנו להוריש את כל יושבי הארץ. אסור להשאיר פה אף אחד. ארץ ישראל שייכת אך ורק לעם ישראל.
אפשר להתווכח עם זה כמה שרוצים. אפשר לחלום על השלום. אבל זה לא משנה גם אם נשמיד את החמאס או את הג׳יהאד, כי תמיד יהיו ארגונים חדשים שיקומו להם רק כדי להצר לנו. כי זה מה שה' ציווה להוריש את יושבי הארץ, ואין שום אפשרות אחרת לחיות כאן בשקט.
שבת שלום אלי כהן
מירושלים עיר הנצח
פוסטים קשורים
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026
הזמן אוזל: הליכוד בדרך למירוץ נגד השעון
13 במאי 2026