הצלת מוזיאון - מרתף השואה
einaraviv
ח"כ ד"ר אברהם נגוסה נרתם להצלת מוזיאון מרתף השואה.
ביום ב' האחרון ( 12.6.17) בדיון מיוחד שיזם ח"כ ד"ר אברהם נגוסה בועדת העלייה, הקליטה והתפוצות התגייסו חברי כנסת מכלל סיעות הקואליציה לשימור מוזיאון מרתף השואה. המוזיאון שנמצא בהר ציון בירושלים הוא מוזיאון השואה הראשון שקם בישראל והוא הוקם על ידי ניצולים.
ח"כ נגוסה פתח את הדיון בקריאה לתקצב את המוזיאון והוסיף כי "יש במוזיאון זכרונות נדירים החשובים ליהדות התפוצות ולכל העם היהודי"
ח"כ אכרם חסון (כולנו) ציין כי: "כדרוזי אני מתבייש שהמוזיאון הזה לא מקבל תמיכה. אפעל מול שר האוצר"
ח"כ מיכאל מלכיאלי מש"ס הסביר כי עבור הקהילה החרדית מדובר במוזיאון שואה אפקטיבי יותר מיד ושם כיוון שיש בו דגש גם ללימודי התורה בשואה.
יו"ר הקואליציה ח"כ ביטן הגדיר את היחס הנוכחי למוזיאון כ"מטופש" וקרא לפעול או באמצעות שרת התרבות או לחלופין על ידי הצעת חוק של ועדת העלייה.
ח"כ שרן השכל הוסיפה: "כל פריט ופריט במוזיאון יש בו סיפור אדיר של אנשי ארץ ישראל. בואו תבליגו על תנאי הסף ותהפכו את המוזיאון למשהו משלו".
כך גם הצטרף לדברים מ"מ יו"ר הקואליציה ח"כ אורן חזן ששאל "למה ליד ושם רוצים לעזור ולמוזיאון הזה כולם שותקים?"
נציגי משרד החינוך, התרבות והתיירות טענו כי מוזיאון מרתף השואה הוא לא מוכר ועל כן לא נתמך ועל כן יו"ר הועדה ח"כ נגוסה סיכם מולם כי עליהם לבקר בתוך חודשיים במוזיאון ולציין מה חסר בו על מנת שיקבל הכרה. ח"כ נגוסה הבהיר כי אם המשרדים לא יאפשרו הכרה למוזיאון יקדם חוק של הועדה בראשותו.
פוסטים קשורים
ליכודניק משתתף בצערו של יעקב ברדוגו על פטירת אימו
18 במאי 2026
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026