האם ביבי יעמוד בהבטחתו?
במרוצת השנה החולפת התנהלו שיחות בלשכת ראש הממשלה על שדרוגו של סגן השר איוב קרא, והובטח כי קרא ישודרג בסבב הראשון של התיקים.
היום לאחר פיצולה של מפלגת העבודה והתפטרותם של שלושת השרים הרצוג, ברוורמן ובן אליעזר עומדת בפני ראש הממשלה האופציה, לשדרג את נציג העדה הדרוזית והמגזר הלא יהודי לתפקיד הראוי לו כשר בממשלת ישראל, או לחזור בו מהבטחתו ולסטור לעדה שלמה הנאמנה למדינת ישראל, ובעיקר למי שלחם וממשיך להילחם למען מדינת ישראל וערכיה היהודיים והציוניים.
בשלב הראשון של הרכבת הממשלה מונה איוב קרא לסגן שר לפיתוח הנגב והגליל כשאין שר מעליו, ואז התעורר הצורך לרצות את סילבן שלום שמונה לשר לפיתוח הנגב והגליל. מאז, צורם לנו, יהודים המוקירים את פועלו ונאמנותו של סגן השר קרא לא פחות מאכזבתה של העדה הדרוזית שמרגישה כעת שאין המדינה מעריכה אותם כראוי ולוקחת אותם כמובנים מאיליהם.
אנחנו שנלחמנו עם הדרוזים כתף אל כתף במשך כל שנות קיומה של המדינה, נפגעים מההדרה של הדרוזים שנאמנותם למדינה עולה לעיתים על נאמנותם של יהודים רבים, מצפוננו אינו מניח לנו כאשר אנו מתגלים ככפויי טובה פעם אחר פעם.
זו העת שנחזיר מעט מכבודנו בכך שנוקיר כבוד והערכה לאחינו הנאמנים למדינתנו ולערכינו, לעמוד בהבטחה שראש ממשלתנו נתן לאדם שמייצג לא רק את העדה הדרוזית, אלא מייצג כל אחד ואחת שערכי הציונות עוד פועמים בליבו.
זו שעת מנהיגותו של ראש ממשלה שיאחד בין קצוות העם היושב בציון, זו שעת מנהיגות שראש הממשלה יעמוד על הבטחותיו ויחבק עדה שלמה הנאמנה לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל, זו ההזדמנות שבה ראש הממשלה יחזיר לנו את האמינות בעיני העולם הערבי בכלל ובעיני אחינו ובני בריתנו הדרוזים בפרט, וזו השעה שנבקש מראש הממשלה שיעשה צעד נכון בו נוכל להיות נקיי מצפון.
פוסטים קשורים
ליכודניק משתתף בצערו של יעקב ברדוגו על פטירת אימו
18 במאי 2026
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026