ברמת הגולן מוקירים את סגן השר איוב קרא
arikziv
סגן השר הוזמן לרמה לאות הוקרה לסיועו לביקור הומאני בכפרי הדרוזים בסוריה
סגן השר איוב קרא, הוזמן שלשום לביקור בכפרי הדרוזים בגולן כאות הערכה לסיועו בהוצאת כ- 600 דרוזים תושבי הגולן לביקור הומאני בכפרי הדרוזים בסוריה. כזכור, שר הפנים אלי ישי, ביטל את הביקור בגלל המצב הבטחוני בסוריה וסגן השר שכנע את הממשלה לקיים את הביקור בראייה ערכית דתית והומאנית ואף היה מוכן לקחת על אחריותו את שלום היוצאים.
אנשי הדת הדרוזים שנפגשו עם סגן השר קרא העבירו לו מסרים מתוך סוריה והודיעו לו כי התקיימה תפילה למענו במקומות המקודשים לדרוזים בסוריה וברמת הגולן, ואף מסרו לו קמעות חשובים אשר נשלחו לו במיוחד מאנשי דת בכירים מסוריה.
כמו כן, ביקשו אנשי הדת לסייע בפיתוח הכפרים הדרוזים בגולן, במיוחד בנושאי שיכון, חינוך ותשתיות.
בכפר עין קיניה התקבל סגן השר במועצה המקומית על ידי ראש המועצה וחברי המועצה אשר הודיעו לו על הצטרפותם פה אחד לתנועת הליכוד וזאת כדי לקדם את מצב הכפרים ברמת הגולן ולתמוך במאבקיו הפוליטיים של סגן השר קרא בישראל.
סגן השר קרא אמר לדרוזים בגולן בתום הביקור : "נפל בחלקי להיות בעמדת השפעה במדינת ישראל וזו זכות גדולה כדי לסייע לכם ולבני עמנו בכל מקום מתוך מחוייבות אישית וללא אינטרסים צרים. כאשר התחלתי לסייע לכם, איש לא האמין שנראה נשים צעירות אשר הגיעו מסוריה מבקרות את משפחותיהן בצד השני של הגבול. כך גם לגבי הגברים. הצלחנו להוציא אנשים לטיפולים רפואיים בדמשק, להשתלות איברים ולניתוחים, ואילו לא פרצו המהומות יתכן וכל הקשר עם סוריה, בזכותינו, היה אולי מגיע ומבשיל לכדי יחסים נורמאליים. נצטרך כנראה להמתין עד שהמצב בסוריה יתייצב ובעזרת השם נמשיך לעשות הכל כדי לקרב את היחסים והשלום בין שתי המדינות. אני עושה הרבה בתקופה האחרונה, בגלוי ובסתר, למען הפסקת מעשי הרצח ברחובות סוריה משיקולים הומניים וכואב לי כי העולם מסתכל באדישות על הנעשה מבלי לעשות דבר. ראוי היה שמדינות העולם ישמיעו את קולן כדי להציל חיי אדם. מי יודע מתי דבר כזה יתרחש בארץ אחרת."
פוסטים קשורים
ליכודניק משתתף בצערו של יעקב ברדוגו על פטירת אימו
18 במאי 2026
בני גנץ: האיש ששמר על כולם — ונשאר לבד
15 במאי 2026
לוח זמנים מסתמן לפריימריז בליכוד 2026 (בהנחה שהפריימריז יתקיימו ב־30 ביוני 2026) 📌 מאי 2026 סיום הטיפול בערעורי סניפים ומחלוקות פנימיות. השלמת רשימות מתפקדים ועדכון ספר הבוחרים. פרסום נהלים והוראות של ועדת הבחירות. 📌 עד סוף מאי 2026 מועד אחרון להגשת טפסי “קוד 99”. בדיקות זכאות ועדכון ספר הבוחרים הסופי. היערכות מטות השטח לקראת פתיחת הקמפיינים. 📌 תחילת יוני 2026 פתיחת חלון להגשת מועמדויות. תחילת גיוס חתימות ותשלומים. פתיחת קמפיינים פנימיים רשמיים. 📌 אמצע יוני 2026 סגירת רשימות המועמדים. הכרעה בערעורים אחרונים. פרסום רשימת המתמודדים הסופית. 📌 20–28 ביוני קמפיין שטח אגרסיבי: כנסים, דילים, טלפונים, קבוצות וואטסאפ, מאבקי שריונים ומחוזות. 📌 30 ביוני 2026 — יום הפריימריז 🗳️ בחירות לרשימת הליכוד לכנסת. 📌 תחילת יולי 2026 ספירת קולות וערעורים. סידור שריונים. אישור הרשימה במוסדות הליכוד. 📌 14–15 ביולי 2026 📑 הגשת רשימת הליכוד לוועדת הבחירות המרכזית.
15 במאי 2026