21.1 C
תל אביב
17 באפריל 2024
ליכודניק
באנר ראשי באנר ראשי דעות

דיסוננס נתניהו

מיוחד לליכודניק : אלי ורד חזן מסביר תופעה פוליטית מעיקה – דיסוננס נתניהו 

 

מי שעוקב אחרי התקשורת בקפדנות מתקשה להבין כיצד היא נתנה במה כל כך גדולה לאלו שטענו בתחילת המשבר שנתניהו מגזים בצעדיו כנגד הקורונה והוא זורע פאניקה שלא לצורך. דומה כי הדוברת הבולטת ביותר הייתה פרופ’ רבקה כרמי, לשעבר נשיאת אוניברסיטת בו גוריון ורופאה המתמחה בגנטיקה רפואית, שאמרה בשבת תרבות בבאר שבע: “הקורונה תעלם אחרי הבחירות, מישהו מנסה להשאיר את הנושא על סדר היום”. פרופסור כרמי היא אישה רבת זכויות. ההצהרה הזאת מעמידה אותה באור מגוחך ומביך ופעילי שמאל ברשתות החברתיות דאגו להפנות את חיצי דבריה על מנת שכולם יבינו שמדובר בראש הממשלה נתניהו המנצל בצורה צינית את המצב, מתברר שלכאורה, לטובת תועלתו הפוליטית.

כמה שבועות חלפו להם מאז, פתחתי את עיתון “הארץ” ועיני חשכו : “זה מחדל ברמת יום כיפור. נתניהו נכשל בניהול המשבר רק בגלל שיקולים אישיים”, נכתב שם.

הוועדה לנושא הקורונה של הכנסת בראשות ח”כ עופר שלח, שקורנת מפוזיציה, פרסמה את מסקנותיה (בהודעה לעיתונות כתבה דוברות הכנסת “לאחר ישיבות רבות” – הוועדה הייתה קיימת רק מספר ימים) : ביקורת חריפה על התנהלות המדינה במשבר”. אך לא רק הם : מגוון כלי תקשורת מציירים לנו תמונה של ארמגדון, לפחות זה שבדרך. עיתונאים משמאל משתפים ומרטווטים האחד את השני ברשתות החברתיות תוך שהם מלאי ביקורת מנופחת. הכתובת הרצויה לשיפוד : שר הבריאות יעקב ליצמן אך בעיקר בעיקר ראש הממשלה נתניהו.

חשוב לומר : ביקורת היא דבר ראוי ולגיטימי. היא מאוד רצויה על מנת לשפר את ביצועינו. אלא שהמציאות שבה יש דין אחד לנתניהו ודין אחד לשאר הוא לא משהו שאפשר להשלים איתו. בוודאי לא להשלים כשמדובר בעובדות. אם מדובר בסוגיית הקורונה הרי שאם לא היינו חשופים לנתונים של ארגונים בינלאומיים היינו חושבים שישראל הפכה לגיהינום אחד גדול וכי אנו בדרך שאולה. לא זו אף זו, אם לא היינו מדברים עם חברים או קרובי משפחה בחו”ל היינו חושבים שאנו חלילה בדרך לשבור את שיא הנפגעים של מלחמת יום הכיפורים. כמה שאנו רחוקים מכך ויש לקוות שכך יישאר.

אבל אז נחשפים הנתונים : ישראל במצב מצוין יחסית לשאר העולם. זה לא אומר שאין קורבנות קורונה שגורמים לכולנו להרגיש מדוכאים אך קריאה על אלפי מתים מדי יום במדינות מרכזיות בעולם והשוואה לעומת מה שקורה כאן חושפות אמת מאוד פשוטה : עד עתה במבחן הדם, למרות כל הקשיים, ההתנהלות מופתית.

(תנו לעובדות ולמספרים לדבר. ישראל במצב מצוין כרגע. נקווה מאוד שהמצב לא ישתנה : worldometers.info/coronavirus/)

אבל נעזוב לרגע את המספרים. נקשיב לשגריר האיחוד האירופי בישראל, עמנואל ז’ופרה : “למדנו מישראל, שהייתה הראשונה להגביל את הכניסה מאזורים חשודים”. הוא לא היחידי. קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ סיפר לעיתון “בילד” הגרמני ששיחת טלפון עם ראש הממשלה הישראלי היא שהבהירה לו את חומרת הסכנה הנשקפת מהתפשטות הנגיף ובעקבותיה הוא שינה מדיניות.

מה שתיארתי כרגע הוא בתמצית תת תופעה שמתארת תופעה יותר גדולה. אני מכנה אותה בשם “דיסוננס נתניהו”. מי שמזין אותה הוא השמאל והתקשורת הישראליים. הסיבה לכך היא איבוד ההגמוניה והקושי לנצח את את אותו האיש שמ – 1988 מצליח להציג אותם ואת מרכולתם האידאולוגית כלא רלוונטיים. הכלים : תיאור מציאות שחורה משחור בכל תחום ויצירת נתניהו כדמון פוליטי. ככל שהצד מאבד ההגמוניה מתוסכל יותר כך הוא יתאר מציאות נוראית יותר. ואולם, בכל פעם ארגונים בינלאומיים, מכוני מחקר וכלי תקשורת מחוץ לישראל מפריכים את אותה מציאות ומוכיחים כי אותו צד לא מפסיק לחטוא לאמת.

“דיסוננס נתניהו” הוא בעצם המרחק בין המציאות המדומיינת שהשמאל והתקשורת בישראל מתארים בצורה מופרכת לבין המציאות כמו שהיא באמת. התופעה הזאת יותר גדולה ממה שנדמה לנו משום שמקרה השחרור של נעמה יששכר, מדיניות ישראל בעזה ושאר סוגיות שביום רגיל השמאל והתקשורת תומכים בהן דרך עמדה מסוימת הרי שאותה עמדה מתהפכת ב – 180 מעלות כאשר אותם גורמים מבינים שתמיכתם מסייעת לראש הממשלה. פוזיציה בוטה ומופקרת.

הקורונה היא רק מקרה אחד המסביר את אותו דיסוננס. יש עוד המון. למשל, אם במערכת הבריאות עסקינן רבות נכתב על כך שהמערכת שלנו תחת נתניהו הפכה להיות “נוראית” ושהוא באופן קונסיסטנטי ייבש אותה מבחינה תקציבית. גם על זה ראוי לשאול : האמנם ?

חשוב לי להדגיש : יש לי ביקורת רבה על מערכת הבריאות. יש הרבה מה לתקן בה אך מדד בלומברג שבחן מערכות בריאות בעולם מיקם את ישראל במקום העשירי מתוך 169. לא זו אף זו, תקציב הבריאות כמעט שולש בין השנים 2009, השנה שבה חזר נתניהו לשלטון, ל – 2019 מ – 15.6 מיליארד ₪ ליותר מ – 41 מיליארד.

בהקשר הזה, מחקר שפרסם פורום קהלת הראה כי השכר הממוצע של כלל הרופאים עלה בין השנים 2008 ל – 2017 ב – 59% והשכר של רופאים מומחים בכירים עלה ב – 80%, בעוד השכר הממוצע של כלל השכירים במשק עלה ב27%. עד כמה המצב שונה מהמתואר בתקשורת ? ארגון ה – OECD, זה שהתקשורת הישראלית משתמשת בו תדיר על מנת לנגח את נתניהו, פירסם ב – 2015 השוואה של שכר הרופאים ביחס לשכר הממוצע במשק ב – 25 מדינות. לפי השוואה זו, השכר היחסי של רופאים בישראל היה השני בגובהו מבין כל המדינות הכלולות בניתוח אחרי לוקסמבורג.

אבל זה לא רק הבריאות. זה בעיקר הכלכלה טמבל : המצב הכלכלי בישראל מתואר חדשות לבקרים כמצב קטסטרופלי. יש שמאלנים, כמו שלי יחימוביץ’ למשל, שמוסיפים חטא על פשע, ומספרים לנו תוך עשיית שקר בנפשם שפעם, בתקופת שלטון שהיה לכאורה “סוציאל דמוקרטי”, היה בישראל טוב יותר.
אלא שהנתונים שמפרסמים גורמים בקהילייה הבינלאומית מראים שמ – 2009, השנה שבה נתניהו חזר לשלטון, ועד היום התמ”ג של ישראל עלה דרמטית. התקדמנו מהמקום ה – 43 בעולם עד למקום ה – 25. אם לפני 11 שנה הרווחנו בממוצע כמעט 28 אלף דולר בממוצע הרי שזה עלה ללמעלה מ – 40 אלף דולר בממוצע.

נתניהו הוביל את ישראל לפסגות כלכליות, בין השאר, דרך שינוי דרמטי של יחסי החוץ למרות שעד היום יש מי שממשיך להפיץ את השקר הגדול בדבר הצונאמי המדיני. יש לומר זאת בצורה הנחרצת ביותר : ראש הממשלה הביא את ישראל למצב בינלאומי שמנהיגים כמו בן גוריון, בגין ואפילו רבין היו חולמים רק על עשרה אחוזים ממנו. זה לא רק הברית הקרובה עם ארצות הברית, היחסים האישיים עם מנהיגי רוסיה, הודו ורואנדה, היחסים המיוחדים עם מדינות סוניות, הברית האסטרטגית עם יוון וקפריסין, החזרה לאפריקה וביסוס היחסים עם אוסטרליה, סין ומדינות בדרום אמריקה אלא גם שהודות לשילוב בין מדיניותו לבין היכולת של הישראלים הפכה ישראל למותג בינלאומי.

אנו גרים במדינה רווית בעיות ואתגרים שדומה שלעולם לא יגמרו. איננו יודעים עדיין לאמוד את הנזקים האדירים של משבר הקורונה אך אל לנו לשכוח שעד לאותו משבר נתניהו הצליח להביא את המדינה, שהוא כה גאה לשרת אותה, למצבה הטוב ביותר מעולם. יכול הייתי להמשיך ולגעת בעוד תחומים אך נדמה לי שהבנתם את הרעיון.

אדגיש : אנו לא חיים במדינה מושלמת אך הניסיונות הכל כך מופרכים של השמאל והתקשורת לצייר מציאות כל כך מזויפת הוא מקומם. ראוי לעמוד מנגד ולומר : מי שיכול להוציא אותנו מהמשבר זה רק נתניהו. בשביל שהשמאל והתקשורת יבינו את זה הם יצטרכו לצמצם את המרחק של דיסוננס נתניהו.

@realEliHazan

בתמונה : פרופסור רבקה כרמי מתראיינת בשבת תרבות לרועי כץ בבאר שבע.



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

אולי גם זה יעניין אותך

הדת הירוקה של ארדן

אריק זיו ויזר

על אוריינטליזם ליברלי וניאו-שמרנות

אריק זיו ויזר

ליגת האלופות של יחסי החוץ של ישראל

עינר אביב

“בוז’י, כיצד תצליח להרכיב ממשלה?”

אריק זיו ויזר

התפקיד הקריטי של שר החינוך באריאל

אלי חזן

יום האישה לזונה

אלי חזן
דילוג לתוכן