14.3 C
תל אביב
22 בינואר 2025
ליכודניק
אדלשטיין בעקבות חבר פרלמנט אנטישמי
הכנסת

אדלשטיין בעקבות חבר פרלמנט אנטישמי

אדלשטיין למקבילו הבריטי בעקבות דברי חבר הפרלמנט הבריטי: “ההתבטאות אנטישמית, גסה ואפלה. השתמש בכלים פרלמנטריים להביע עמדתך ועמדת הפרלמנט”

 

יו”ר הכנסת, יולי (יואל) אדלשטיין, פנה הבוקר במכתב חריף לעמיתו הבריטי, יו”ר בית הנבחרים, ג’ון ברקוס בעקבות אמירתו האנטישמית של חבר הפרלמנט פטריק מרסר.

“נדהמתי לשמוע על ההתבטאות האנטישמית הגסה והאפלה של חבר הפרלמנט הבריטי, פטריק מרסר בביקורו האחרון בישראל.  התבטאות בלתי נסבלת זו אסור לה שתישמע, בוודאי לא מאיש ציבור”. אדלשטיין הוסיף כי: “התבטאות זו מצטרפת לשורה של התבטאויות חריגות ובלתי מקובלות מקרב חברי פרלמנט בריטיים כלפי היהודים וכלפי ישראל, התבטאויות הכוללות בין היתר יחוס של עמדות גזעניות, מעוותות וחולניות כלפי מדינת ישראל”.

“אני מצפה שכיו”ר הפרלמנט תשמש בכל הכלים הפרלמנטריים והמשמעתיים העומדים לרשותך כדי להביע את עמדתך ועמדת הפרלמנט הבריטי נגד התופעה המכוערת הזו. רק תגובה תקיפה וחריפה מצדך תיתן ביטוי ציבורי רחב למחויבותך ולמחויבותו הבלתי מתפשרת של הפרלמנט הבריטי למאבק באנטישמיות ובגזענות.

 

ניסיון העבר מלמד אותנו שמה שמתחיל ביהודים אף פעם לא נגמר ביהודים. ההתבטאויות היוצאות לאור בחדרי חדרים מלמדות על כך שמוטל עלינו להיאבק ללא הרף בדעות הקדומות המקננות בחלקים נרחבים מהחברה הבריטית. המלחמה באנטישמיות וגזענות חייבת להיות מאבק משותף וציבורי שיביא לידי ביטוי באופן הברור ביותר את מחויבותנו לכבודו של כל אדם”.

 



אתר "ליכודניק" הינו אתר לסיקור פוליטי. האתר עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

אולי גם זה יעניין אותך

פינוי ישראלים, פיצוי לערבים/ מאת ח”כ יולי אדלשטיין

אריק זיו ויזר

חברי כנסת מהליכוד במסרים נגד ממשלת אחדות

אריאל אילוז

יו”ר ועדת הכלכלה ויו”ר ועדת הכספים ינהלו את הדיונים בחוק ששינסקי בשיתוף מלא

לא לליל הבדולח – יו”ר הכנסת ממריא לאוסטריה

אלי חזן

לבני : נחצו קווים אדומים בעסקת שליט

אריק זיו ויזר

מהשאול ועד כאן – נאומו של יו”ר הכנסת בערב יום העצמאות

אלי חזן
דילוג לתוכן